Kenniscentrum faculteit Digitale Media & Creatieve Industrie

Sensormonitoring de Blarickhof

Project

In navolging van de lopende onderzoeksprojecten op het gebied van zorgtechnologie die plaatsvinden in het academisch centrum ‘Naarderheem’ en appartementengebouw ‘de Flank’, hebben de particuliere stichting ‘de Blarickhof’ en de huisartsenpost ‘De Lloods’ in Blaricum het lectoraat Digital Life van de Hogeschool van Amsterdam gevraagd ook een project te starten in Blaricum.

Dit is een deelstudie geworden van een groter onderzoek naar zowel de toepassing als het effect van sensor monitoring bij zelfstandig wonende ouderen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van eenvoudige sensoren die in de woning worden geplaatst. Deze registreren de activiteiten van de bewoners. Zo kan informatie verzameld worden over het dagelijks functioneren.

Binnen de gezondheidszorg wordt de mate van het uitvoeren van zogenaamde ‘dagelijkse activiteiten’ (bereiden van maaltijden, zelfverzorging, bijhouden van het huishouden) als maatstaf gezien voor de gezondheidstoestand van mensen. Met dit project wordt dan ook geprobeerd veranderingen te signaleren op basis van de verzamelde informatie. Hierdoor kunnen tijdig maatregelen genomen worden; zo kunnen ouderen zo lang mogelijk zelfstandig wonen.

Samenwerking

Het project wordt gefinancierd vanuit de Stichting ‘de Blarickhof’

PARTNERS

9 februari 2021

Project Info

Startdatum 16 sep 2013
Einddatum 31 dec 2014

Locatie

Theo Thijssenhuis (TTH) | Amstelcampus

Wibautstraat 2-4

1091 GM Amsterdam

020 599 5555