Kenniscentrum faculteit Digitale Media & Creatieve Industrie

Designing the place to be

Kiem project gericht op de rol van servicedesign in de orkestratie en vormgeving van bezoekersbeleving van stedelijke kernen

Project

Het project 'Designing the place to be: de rol van servicedesign in de orkestratie en vormgeving van bezoekersbeleving van stedelijke kernen' krijgt een Kiem-subsidie.

Het lectoraat Creative Media for Social Change heeft een Kiem-subisdie toegewezen gekregen. Het project onderzoek leegstand in stedelijke kernen en verminderde leefbaarheid. De creatieve industrie is bij uitstek in staat oplossingen te ontwikkelen voor dit soort problemen. In dit project onderzoekt de Hogeschool van Amsterdam samen onder andere designservicebureaus hoe Key Enabling Methodologies bezoekersbelevingen in steden kunnen orkestreren en ontwerpen. Zij ondersteunen hierbij niet alleen individuele retail- en cultuurorganisaties in hun functie, maar dragen ook bij aan het oplossen van meer algemene problematiek van stedelijke kernen.

Consortiumpartners zijn: Hogeschool Rotterdam, Design Innovation Group, Ideate, Koos Service Design, IXIN, Boekhandel Donner, Platform de Nieuwe Winkelstraat, Cultuurconnectie.

Gepubliceerd door  AZ faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie 21 juni 2021

Project Info

Startdatum 01 jul 2021
Einddatum 30 jun 2022