Kenniscentrum faculteit Digitale Media & Creatieve Industrie

Handreikingen en rapporten Responsible IT

Project

Om het onderzoek en onderwijs te faciliteren heeft de onderzoeksgroep een aantal handreikingen geschreven voor de onderwerpen waar wij onderzoek naar doen.

Impact van intelligente technologie in het onderwijs

Intelligentie technologie vindt in toenemende mate ingang in het onderwijs en in het dagelijks leven, waar leerlingen er gebruik van maken en docenten zich er toe zullen moeten verhouden. Maar wat is de mogelijke impact van deze technologie op het onderwijs? En is
deze anders dan wat we al kennen? Of het nu gaat om de rekenmachine, het internet of om het digibord, het onderwijs verandert immers steeds mee met of door technologische
ontwikkelingen. In dit artikel plaatsen we de opkomst van intelligente technologie in een historisch perspectief en proberen vandaar uit de overeenkomsten, verschillen en impact van intelligente technologie op het onderwijs te duiden.

Handreiking verantwoord datagebruik

Het gebruik van data voor het inrichten en optimaliseren van dagelijkse- en bedrijfsprocessen heeft een enorme vlucht genomen. Het doel van het gebruik van data is om betere beslissingen te nemen, verbeterde, gepersonaliseerde services aan te bieden of beter inzicht te krijgen.

Gepubliceerd door  Kenniscentrum FDMCI 20 november 2023

Project Info

Startdatum 26 mei 2022