Kenniscentrum faculteit Digitale Media & Creatieve Industrie

Spectacular ArenA eXperiences (SAX)

Project

Het lectoraat Crossmedia is, als vertegenwoordiging van programmapartner HvA, direct betrokken bij het Fieldlab SAX. Het lectoraat is onderdeel van de programmacommissie en doet onderzoek naar Fan Experience. Daarbij zorgt het lectoraat voor de verbinding met het bredere onderzoek en onderwijs van de faculteit FDMCI. Het onderzoek richt zich op de effecten van innovatieve nieuwe (media) technieken, diensten en content op Fan Experience.

Het Fieldlab geeft innovatieve bedrijven de kans om samen te werken met programmapartners Johan Cruijff ArenA, Media Perspectives, Hogeschool van Amsterdam en TNO in het open innovatieprogramma Spectacular ArenA eXperiences (SAX). Met EK2020 als mijlpaal investeert innovatief MKB met de partners, met organisatoren van events en met mediabedrijven in diensteninnovatie rondom het (mee)beleven van sport en grote events, vóór, tijdens en na het event, op locatie én op afstand.

Bedrijven, onderzoekers en andere partners binnen SAX maken gebruik van elkaars kennis. Fieldlab SAX organiseert de innovatie-community, kennis-, inspiratie, en ontwerpsessies, ondersteunt bij (voor)onderzoek, haalbaarheidsstudies, uitwerken/beproeven/testen kansrijk geachte concepten, inclusief de uitwerkingen van benodigde businesscases en mogelijke opschaling. Het fieldlab SAX binnen de Johan Cruijff ArenA fungeert als katalysator van innovatieve diensten en concepten.

In de periode januari t/m maart 2019 heeft de wereldwijde Challenge ‘Change the Game’ plaats gevonden onder begeleiding van KPMG. 189 concepten zijn ingediend, waarvan er 35 de directe mogelijkheid krijgen door te ontwikkelen in het fieldlab. Het lectoraat zal ca 10 concepten begeleiden en onderzoek verrichten naar de bijdragen aan Fan Experience. Zie ook: https://www.changethegame.eu/

Er wordt in dit traject nauw samengewerkt met de opleidingen CMD en CB/CO. Er is een 2 jarige inhoudelijke en organisatorische verbinding met de Digital Society School via de track Data Driven Transformation: https://digitalsocietyschool.org/data-driven-transformation/

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Change the Game

Zie ook:

Voor informatie over het programma en de rol van het lectoraat/HvA neem contact op met Wouter Groot w.j.c.groot@hva.nl

4 februari 2022

Project Info

Startdatum 01 jan 2019
Einddatum 01 jan 2021

Contact