HvA in de Stad

HvA Diversiteit en Inclusie

Project

De HvA streeft ernaar om een leer-, werk- en ontwikkelplek te bieden waar alle studenten, medewerkers gelijke en eerlijke kansen krijgen. We willen een hogeschool zijn waar iedereen zich thuis en gewaardeerd voelt; een hogeschool die vrij is van discriminatie en elke andere vorm van uitsluiting.

Van de ruim 46.000 studenten van de HvA zijn er niet twee gelijk. Er zijn vooral verschillen; in kwaliteiten, talenten, ambities, beperkingen, gender, leeftijd, seksuele voorkeur, culturele achtergrond, religie en veel meer. Diversiteit is de regel, niet de uitzondering.

Met ‘inclusie’ bedoelen we dat we met z’n allen de HvA zijn. Iedereen is even belangrijk, iedereen heeft dezelfde rechten en plichten. We willen ieder talent stimuleren om het beste uit zichzelf te halen en een omgeving creëren waarin dat mogelijk is.

Wat we willen bereiken

  • Realiseren van een inclusieve cultuur waar een ieder zich maximaal kan ontplooien en zich welkom, veilig, gerespecteerd, ondersteund en gewaardeerd voelt;
  • Een gelijke man/vrouw verdeling in managementposities;
  • Realiseren van een toegankelijke hogeschool qua fysieke ruimte en faciliteiten;
  • Een meer diverse medewerkerspopulatie en representatie in alle lagen van de organisatie.

Professor of Practice Abdelhamid Idrissi gaat onderzoek doen naar het vraagstuk studie-uitval en de rol die diversiteit en inclusie daarbij spelen. Lees hier meer over zijn plannen.

Plekken

Metropoolregio Amsterdam

Thema’s

Diversiteit en inclusie binnen de HvA

Initiatiefnemers

Hogeschool van Amsterdam

Gepubliceerd door  HvA in de Stad 18 augustus 2022

Project Info

Startdatum 01 dec 2019
Einddatum 31 dec 2025

Contact

Sky Lesley via diversityandinclusion@hva.nl

Locatie

Benno Premselahuis (BPH) | Amstelcampus

Rhijnspoorplein 1

1091 GC Amsterdam

020 595 4700