Hogeschool van Amsterdam

+FinanceLab

Planning en control in mkb

Project

Hoe zorgen mkb-bedrijven dat ze op koers blijven. Hebben ze ook een strategie? Doorlopen ze systematisch een planning-en-controlcyclus?

Onderzoek

Deze vragen zijn interessant voor een onderzoek naar soft controls dat uitgevoerd wordt vanuit het +FinanceLab. In dat onderzoek ontwerpen we een scan of vragenlijst waarmee mkb-bedrijven hun soft controls in beeld kunnen krijgen. Voor dit onderzoek zijn ook andere zaken van belang, onder andere dus de vraag naar de planning-en-controlcyclus binnen het mkb. Daarbij is het voor het onderzoek extra interessant om erachter te komen of het in het mkb anders toegaat dan in grote bedrijven (of dan in de boeken beschreven staat).

Het afstudeertraject

Hoe gaat dat in zijn werk? Je voert een afstudeerstage uit binnen een mkb-bedrijf. Eén dag in de week ben je ook op het +FinanceLab. Vooral daar zul je bezig zijn met je literatuuronderzoek. Je verdiept je daarbij in planning en control, managementcontrol en strategie. Daarmee bouw je als het ware je theoretisch kader.

Op je afstudeerplek doe je (eventueel naast andere werkzaamheden) onderzoek naar managementcontrol en planning en control. Hoe gaat dat in zijn werk binnen het bedrijf waar je werkt? Komen praktijk en theorie met elkaar overeen of zijn er verschillen?

De uitkomst van dit veldonderzoek zet je naast de uitkomsten van je literatuuronderzoek. Met elkaar krijgen we zo een goed beeld hoe mkb-bedrijven hun koers bewaken.

Contact

Het betreft een afstudeertraject van twintig weken, te beginnen in februari 2018. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Gert de Jong.

Wil je in aanmerking komen? Stuur dan een motivatiebrief plus cv aan g.p.de.jong@hva.nl of n.a.ariens@hva.nl.

Gepubliceerd door  CAREM 17 januari 2018