Hogeschool van Amsterdam

+FinanceLab

Afvalbeheer

Project

Hoe duurzaam is ons gebouw? We maken heel veel afval met elkaar, maar is dat ook te recyclen. Als afval grondstof is, zoals sommigen beweren, maken we dus eigenlijk niet veel afval, maar produceren we veel grondstof. Dat betekent dan wel dat we afval moeten scheiden en de afvalstromen goed moeten beheersen. Dit vraagt beslist investeringen, maar kan dan ook weer geld opleveren.

Het afstudeertraject

Wil jij een goede kostenbatenanalyse maken voor de FMB en adviseren hoe we onze bijdrage kunnen leveren aan een duurzame en mogelijk circulaire economie? Het afvalbeheer, inclusief advies hoe dit beter kan, is een mooi afstudeerproject. Je kunt dat doen vanuit het +FinanceLab.

Je oriënteert je op de vraag wat een duurzaam beleid voor een hoger onderwijsinstelling kan zijn.
Je zoekt vervolgens uit wat de kosten zijn van gescheiden afvalstromen, etc. Daarnaast maak je een reële schatting van de baten. Dat zijn baten in financiële waarden (geld), maar ook sociale en ecologische waarden.

Contact

Kortom: hier zit een prachtig afstudeerproject in. Je kunt dat doen vanuit het +FinanceLab. Het betreft een afstudeertraject van twintig weken, te beginnen in februari 2018. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Gert de Jong.

Wil je in aanmerking komen? Stuur dan een motivatiebrief plus cv aan g.p.de.jong@hva.nl of n.a.ariens@hva.nl.

Gepubliceerd door  CAREM 17 januari 2018