Uitzondering avondklok voor praktijkonderwijs

24 feb 2021 14:52 | Afdeling Communicatie

Deze week heeft het kabinet bekend gemaakt dat de huidige lockdown en de daarbij horende maatregelen worden verlengd tot en met 15 maart. Voor het hoger onderwijs verandert er ten opzichte van de huidige situatie slechts één ding: vanaf 2 maart geldt een uitzondering op de avondklok voor het volgen van praktijkonderwijs. Dat gold al voor toetsen.

Het College van Bestuur van de HvA is teleurgesteld dat er op dit moment geen verdere versoepelingen mogelijk zijn in het hbo. Ook de komende weken zullen we vooral weer thuis werken en studeren. De HvA hecht veel belang aan contactmomenten, zowel voor studenten als voor medewerkers. Daarom willen we de mogelijkheden die er zijn binnen de huidige kabinetsmaatregelen optimaal benutten. Ook pleiten we in politiek Den Haag voor verdere versoepelingen in het hoger (beroeps)onderwijs.

Net als in de afgelopen periode kunnen praktijkonderwijs en toetsen plaatsvinden op de campus. Studenten en medewerkers kunnen in specifieke gevallen gebruikmaken van een studie-of werkplek in gebouw De Leeuwenburg bij het Amstelstation. Zodra de huidige lockdown door het kabinet wordt opgeheven schakelt de HvA terug naar het rooster zoals dat sinds de afgelopen zomer van kracht is.

Nadere info: