Hogeschool van Amsterdam

Gerard Nijsten benoemd tot directeur Bibliotheek UvA/HvA

20 aug 2020 11:12 | Afdeling Communicatie

Gerard Nijsten is per 1 november 2020 benoemd tot directeur van de Bibliotheek UvA/HvA. Nijsten is nu nog directeur bedrijfsvoering van de Faculteit der Geesteswetenschappen van de Universiteit van Amsterdam.

Nijsten is van oorsprong historicus en heeft ruime directie- en managementervaring in het hoger onderwijs en de wetenschap. Voor zijn aantreden als directeur bedrijfsvoering van de Faculteit der Geesteswetenschappen aan de UvA was hij werkzaam bij de Vrije Universiteit, onder andere als directeur bedrijfsvoering van de Faculteit der Letteren en als strategisch adviseur van het College van Bestuur. Ook heeft hij ervaring opgedaan bij de Hogeschool Inholland en was hij eerder aan de Hogeschool van Amsterdam verbonden als docent en onderwijsmanager.

In de rol van directeur Bibliotheek UvA/HvA volgt Nijsten Maria Heijne op, die afgelopen januari afscheid nam. In de periode daarna is de positie waargenomen door Bert Zeeman, in nauwe samenwerking met het managementteam van de bibliotheek.