Hogeschool van Amsterdam

HvA, UvA, VU en Inholland doen mee aan Pride Amsterdam

Instellingen komen uit de kast

11 feb 2019 15:05 | Afdeling Communicatie

De HvA (Hogeschool van Amsterdam), de UvA (Universiteit van Amsterdam), de VU (Vrije Universiteit) en Hogeschool Inholland gaan gezamenlijk deelnemen aan de botenparade tijdens Pride Amsterdam 2019. Op 10 februari maakte de organisatie de deelnemers bekend. Het evenement vindt plaats op zaterdag 3 augustus 2019. De LHBTQ-gemeenschap wil tijdens het evenement laten zien dat je kunt houden van wie je wil.

Primeur

Samen vertegenwoordigen de vier instellingen zo’n 107.000 studenten en zo’n 15.000 medewerkers. Nooit eerder namen onderwijsinstellingen zo eenduidig positie in als bij de gezamenlijke deelname aan de botenparade. Voor de HvA en InHolland is de deelname een primeur. De UvA en de VU deden al eerder mee.

Op 3 augustus varen de instellingen mee met een boot met 80 personen van de instellingen. Het initiatief voor de deelname werd genomen door HvA Pride en VU Pride, de LHBTQ-netwerken van medewerkers en studenten aan de HvA en de VU. De besturen van de instellingen ondersteunen de deelname financieel. De Canal Pride wordt voor de 24ste keer gehouden.

Iedereen welkom

HvA Pride motiveert de deelname aan de botenparade als volgt: ”Het hoger onderwijs is een belangrijk onderdeel van de stad Amsterdam. De instellingen zijn de drijvende kracht achter ontwikkeling, vernieuwing en tal van essentiële beroepen en diensten in de stad. We zetten kennis in als middel tegen onwetendheid, vooroordelen en onbegrip. We delen niet alleen kennis, maar ook waarden, zoals gelijkwaardigheid van lhbt’ers in de samenleving. We willen aan de stad, aan voormalige, huidige en toekomstige studenten en medewerkers laten zien dat iedereen welkom is in het hoger onderwijs en dat je mag zijn wie je wilt zijn.”