Verbetering studenttevredenheid HvA zet door

12 mei 2016 09:52 | Afdeling Communicatie

Studenten van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) zijn tevreden over hun onderwijs en de organisatie daarvan. Het percentage studenten dat aangeeft (zeer) tevreden te zijn met het hun studie aan de HvA, stijgt van 70,7% in 2015 naar 73,4% in 2016, zo blijkt uit de resultaten van de Nationale Studenten Enquête (NSE) van dit jaar.

HvA-rector Huib de Jong: ‘Ik ben trots op deze verdere verbetering van onze scores. Onze docenten hebben zich ook het afgelopen jaar ingespannen om kritische kanttekeningen van studenten te gebruiken om de kwaliteit van het onderwijs verder te verbeteren. Mooi dat ze van de studenten deze beloning krijgen. Uiteraard blijft er ook nu nog wat te wensen over, zoals de roostering van het onderwijs. Daar gaan we het komende jaar onze aandacht op richten.'

Dit jaar beoordeelden 15.600 studenten hun opleiding via de Nationale Studenten Enquête. Deze respons (van 39%) is vergelijkbaar met de respons van vorig jaar.