Hogeschool van Amsterdam

Internationale conferentie over hoger onderwijs bij HvA

5 okt 2015 13:05 | Afdeling Communicatie

De HvA is in 2016 de gastheer van de European Conference on Higher Education. Op deze bijeenkomst delen wetenschappers van over de hele wereld de laatste inzichten op het gebied van onderzoek naar hoger onderwijs. De conferentie is bedoeld voor docenten, onderwijs- en onderzoeksmedewerkers in het hoger onderwijs.

Onderzoek over hoger onderwijs beslaat een breed gebied. Het varieert van onderzoeken op macroniveau, bijvoorbeeld over het functioneren van hogescholen en universiteiten als organisaties, tot de ontwikkeling van docenten en het leren van studenten in de klas (microniveau). Al deze verschillende niveaus van onderzoek over hoger onderwijs worden nu voor het eerste bijeengebracht op de Higher Education Conference. Deze internationale conferentie vindt plaats van 13 tot en met 15 juli 2016 op de Hogeschool van Amsterdam. Gastheer is het domein Onderwijs en Opvoeding, congrespresident is HvA-lector prof. dr. Ron Oostdam.

Treed naar buiten met je onderzoek

Onderzoekers die zich bezighouden met hoger onderwijs kunnen ook een inhoudelijke bijdrage leveren aan de conferentie, bijvoorbeeld met een presentatie of een workshop. Het gaat hierbij vooral om onderwijswetenschappers. Zij kunnen hun onderwerp tot 15 januari 2016 voordragen via: http://www.hec2016.org/submissions

De wereld naar Amsterdam

‘Het congres is erg interessant voor nagenoeg iedereen die in het primaire proces werkt in het hoger onderwijs,’ zegt Didi Griffioen, die als beleidsmedewerker O2 en HvA-onderzoeker medeverantwoordelijk is voor de organisatie van de Conferentie. ‘Docenten en medewerkers kunnen hier de nieuwste wetenschappelijke inzichten over hoger onderwijs en het leren van studenten opdoen, die zij direct in hun werk kunnen inzetten. Het gaat om onderzoeksresultaten van over de hele wereld- van wetenschappers uit Canada tot onderzoekers uit Zuid-Afrika.’

Partners

De HvA organiseert deze conferentie in samenwerking met de Europese partners ECER, de European conference of Educational Research, en met EARLI, de European Association for Research on Learning and Instruction.

http://www.hec2016.org/