Hogeschool van Amsterdam

HvA-student Domingo Deira wint NK Office 2015

Eerstejaars Bedrijfseconomie in augustus naar WK Office in Dallas

12 jun 2015 15:15 | Afdeling Communicatie

Op vrijdag 5 juni organiseerden Surfspot en Slim.nl samen het Nederlands Kampioenschap Office. In de categorie hbo won eerstejaars HvA-student Bedrijfseconomie Domingo Deira. Daarmee is Domingo Nederlands kampioen Office 2015 en mag hij deelnemen aan het WK Office in Dallas, dat wordt georganiseerd door Microsoft.

Op 9 augustus vliegen Domingo Deira en zijn docent Paul te Riele naar Amerika om Nederland te vertegenwoordigen bij het World Championship in Dallas. Hier ontmoeten zij hun internationale tegenstanders uit 130 landen, onder meer Brazilië, USA, Zuid-Korea en India.

MOS certificaten bij de opleiding Bedrijfseconomie

De HvA-opleiding Bedrijfseconomie heeft dit studiejaar voor het eerst het officiële MOS certificaat Excel Specialist in het curriculum opgenomen. Inmiddels hebben circa 350 studenten en circa 20 docenten het examen afgelegd; ongeveer 70% van hen heeft het MOS certificaat behaald. Behalve voor studiepunten konden de studenten met het tentamen ook een extern geldig certificaat behalen en zich plaatsen voor het Nederlands Kampioenschap. Namens de HvA hebben de twee best scorende studenten, Domingo Deira en Thierry van Haren, zich geplaatst. Docent Paul te Riele is trots op zijn studenten: ‘Het kunnen behalen van een extern certificaat wordt zeer gewaardeerd door de studenten. Inmiddels hebben zich ook al ruim 100 studenten uit de hogere leerjaren vrijwillig aangemeld voor e-learning en MOS examens. Bovendien zijn er ook al 50 collega’s begonnen met de e-learning, om hun vaardigheden in word, excel en powerpoint te verhogen. Binnen het domein Economie en Management onderzoeken we nu hoe wij de MOS certificaten ook voor studenten van andere opleidingen beschikbaar kunnen stellen. Geweldig dat Domingo heeft gewonnen en we het eerste jaar met de MOS certificaten zo af kunnen sluiten!”