Hogeschool van Amsterdam

MOAM-collectie door o.a. HvA-alumni binnenkort bij HEMA

20 mrt 2014 11:23 | Afdeling Communicatie

Afgelopen dinsdag 18 maart maakte HEMA de ontwerpers van de eerder aangekondigde MOAM designcollectie voor de Hema bekend. Vanaf september ligt de eerste collectie in meer dan 200 HEMA-winkels. Aan de collectie werkten twee alumni van het Amsterdam Fashion Institute (AMFI), van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) mee.

Begeleiding van grootheden mode-industrie

Het ontwerpteam van MOAM bestaat uit Dewi Bekker, Sanne Faber (AMFI, HvA) , Julie de Ruijter en Tess van Zalinge (AMFI, HvA). Martijn Nekoui - ex HvA-student AMFI - richtte in 2012 MOAM collective (MOde Amsterdam) op en bracht deze pas afgestudeerde ontwerpers bij elkaar. Nekoui wil de kennis die Nederland in huis heeft overdragen aan een nieuwe generatie. Het ontwerpteam wordt begeleid door een aantal coaches, waaronder stylist Frans Akoné, Mariette Hoitink van HTNK, ontwerpers Frans Molenaar en Claes Iversen, Supertrash-eigenaar Olcay Gulsen en Jildou van der Bijl en Iebele van der Meulen van Linda Magazine.

Collectie HEMA

Het MOAM-team ontwerpt voor vrouwen een colbert, blouse, sweater en een pantalon. Voor de heren wordt er een overhemd en een gebreide trui ontworpen. Daarnaast zijn er producten verkrijgbaar zoals keukentextiel, accessoires (een shawl en beanie) en andere artikelen zoals agenda's en panty's.

Over MOAM

MOAM is een platform dat de gevestigde orde combineert met nieuw, creatief talent. De grootmeesters van de Nederlandse cultuur - mode, fotografie of kunst - samen met de aanstormende talenten van Nederlandse bodem. Door middel van een coachingtraject krijgen jonge ontwerpers praktische tools aangereikt vanuit de top van de industrie. MOAM fungeert als een springplank en incubator waarbinnen talent zich kan vormen en ontwikkelen. Vorig jaar toonde MOAM de eerste collectie in EYE, waarbij de campagnebeelden met Doutzen Kroes, geschoten waren door wereldberoemd fotografenduo Inez van Lamsweerde en Vinoodh Matadin.