Hogeschool van Amsterdam

Genomineerden bekend Docent van het Jaar HvA Onderwijs en Opvoeding

11 mrt 2014 16:08 | Afdeling Communicatie

Op dinsdag 11 maart is de uitslag van de vijfde Docent van het Jaar verkiezing bij HvA Onderwijs en Opvoeding bekendgemaakt. Dit jaar hebben HvA-breed 4.156 studenten hun stem uitgebracht. Bij HvA Onderwijs en Opvoeding zijn dat er 725.

Winnaars

De winnaars van ons domein zijn dit jaar Max Carbaat, Emran Riffi, Fadie Hanna, Marleen Hennen, Marcus Gallagher, Berend Jan Mulder, Desiree Verbeek en Arie Wilschut. Zij kregen een bos bloemen van domeinvoorzitter Ietje Veldman.

Andere berekening

Donne Engelbertink en Lizzy Entjes van de ASVA gaven een toelichting op de verkiezing: 'Om goed onderwijs te krijgen, zijn goede docenten nodig. En vaak is het zo dat dat wat goed gaat, niet per definitie aandacht krijgt. Daarom organiseren we samen met de HvA deze prijs: om goed docentschap te vieren en docenten in het zonnetje te zetten'. Dit jaar zijn er een aantal zaken gewijzigd. Donne Engelbertink noemde de stemapplicatie die anders was, maar ook is bij de uitslag rekening gehouden met het studentenaantal per opleiding. Hierdoor konden ook docenten van kleinere opleidingen een kans maken.

Boeiende lessen en omgang met studenten

Een paar redenen waarom studenten op de winnaars stemden: Hij is enthousiast en heeft passie voor zijn vak. Deze docent heeft zeer goede ideeën over de toekomst van de lerarenopleiding. Hij is gewoon de allerbeste in lesgeven en in omgang met studenten. Heeft een leuke manier van lesgeven. Actieve, boeiende lessen met veel voorbeelden uit het dagelijks leven'. De drie docenten met de meeste stemmen zijn Emran Riffi, Marleen Hennen en Marcus Gallagher. Zij geven op dinsdag 18 maart a.s een hoorcollege op de tribune bij FLOOR van 13.00-14.00 uur. Thema: wat maakt een docent een goede docent?