Opening Kohnstammhuis en Theo Thijssenhuis op de Amstelcampus

16 nov 2011 11:22 | Afdeling Communicatie
Op 24 november 2011 vindt de officiële opening plaats van het Kohnstammhuis en het Theo Thijssenhuis, de nieuwe HvA-locaties op de Amstelcampus. De locaties zijn aan het begin van studiejaar 2011-2012 in gebruik genomen door het domein Onderwijs en Opvoeding: de leraren- en pedagogische opleidingen. Daarnaast zijn de Dienst Studentenzaken en het Centrum voor Nascholing hier gevestigd en worden de faciliteiten in de gebouwen ook gebruikt door het Domein Media, Creatie en Informatie.

Hart voor onderwijs in Amsterdam

Onder de noemer Hart voor onderwijs in Amsterdam is er ter ere van de opening vanaf 15.30 een feestelijk programma op de locatie Kohnstammhuis aan de Wibautstraat. Sprekers zijn o.a. waarnemend CvB-voorzitter Paul Doop en wethouder onderwijs en jeugdzaken Lodewijk Asscher; er wordt een film vertoond en er zijn muzikale optredens. Bijzonder is ook dat de nazaten van Theo Thijssen en Philip Kohnstamm te gast zijn. Zij zullen een gevelsteen onthullen. Tijdens de opening worden rondleidingen gegeven door de nieuwe gebouwen.