Hogeschool van Amsterdam

Duurzaamheid op de AMFI ‘No Tree-hugging shit’

10 nov 2011 15:38 | Afdeling Communicatie
Tijdens De week van de duurzaamheid, georganiseerd door AMFI, verscheen er online een onverwachte gast; The Green Bitch. The Green Bitch houdt studenten en docenten via Facebook in de gaten en bekritiseert ze ongegeneerd waar nodig. Na twee dagen had The Green Bitch al meer dan tweehonderd volgers.

No Tree-hugging shit

Twee tipgevers van The Green Bitch lichtten het bestaansrecht van de sarcastische adviseur toe: "Sommige studenten zagen de week van de duurzaamheid op het AMFI totaal niet zitten, daarom proberen we op een grappige manier de studenten te betrekken," aldus Rufa Felicia, die daarnaast werkt aan een tijdschrift over de gebeurtenissen tijdens de duurzaamheidsweek. Samen met zijn partner Juliette Synja en een team editors van het duurzame tijdschrift tippen ze The Green Bitch. "No tree hugging shit" is het motto van de onbekende 'gossip girl'. "Ik kreeg nog commentaar op mijn facebook-foto over mijn gebleekte broek, wat niet echt goed voor het milieu is," aldus Synja. The Green Bitch houdt, op een grappige en sarcastische manier, een oogje in het zeil. Zal The Green Bitch zich tijdens de dag van de duurzaamheid onthullen?

Deze week zie je in het AMFI gebouw aan de Mauritskade hordes studenten rondsjouwen met materialen en in groepjes werken aan hun duurzame opdrachten. Op de grond, omringd door plastic flessen, zit Jennifer Hardy. De studente Management werkt aan de ' Make a forest '-opdracht. Samen met haar groepsgenoten maakt ze een boom van plastic flessen. "Ik zag eerst een beetje op tegen de opdrachten, maar nu ik er eenmaal mee bezig ben, vind ik het heel leuk! Op het AMFI word je al erg bewust gemaakt van duurzaamheid, maar nu maken we ook andere mensen bewust en dat is belangrijk," vertelt Hardy.

Free Fashion Challenge

Bij de ingang van het gebouw zit Wendy Wang met een stand van de Free Fashion Challenge . Ze is met haar groepje al een week druk bezig met het voorbereiden van de afsluiting van de Free Fashion Challenge die aanstaande vrijdag, op de dag van de duurzaamheid. "De week van de duurzaamheid komt elk jaar terug op het AMFI, maar dit jaar is het anders. Er zijn leukere projecten die ook studenten aanpreken. Normaal is duurzaamheid een saai onderwerp, maar met de Free Fashion Challenge en andere projecten, wordt het een stuk leuker!"

Materia

Materia is een kenniscentrum voor ontwikkelingen en innovaties in materialen en hun toepassingen voor architectuur en design. In Materia mochten studenten inspiratie opdoen voor stoffen en materialen die ze voor hun opdrachten kunnen gebruiken. Studenten konden kijken en voelen aan honderden verschillende materialen.