HvA opent Jointhepipe tappunten voor kraanwater

14 okt 2011 11:38 | Afdeling Communicatie
De Hogeschool van Amsterdam heeft op 12 oktober het eerste Jointhepipe.org tappunt voor kraanwater in gebruik genomen. Waarnemend voorzitter Paul Doop opende tijdens een duurzaamheidsbijeenkomst in het Kohnstammhuis op de Amstelcampus het eerste tappunt uit een reeks van 52. De tappunten leveren een zichtbare bijdrage aan de bewustwording van duurzaamheid onder studenten en medewerkers.

Amsterdam beschikt over kraanwater van superieure kwaliteit. Het is daarom een onnodige belasting van het milieu om flesjes water of watercoolers per vrachtwagen over de weg te vervoeren. Daarnaast belanden in Nederland dagelijks minimaal 500.000 plastic waterflesjes op de vuilnisbelt. De HvA wil aan haar studenten en medewerkers meegeven dat het ook op een duurzame manier kan. Door het probleem kenbaar te maken, maar ook door de oplossing te laten zien.

In samenwerking met stichting Jointhepipe.org is de HvA overgestapt op kraanwater. In dit kader worden 52 kostenefficiƫnte kraanwatertappunten gerealiseerd op de Amstelcampus aan de Wibautstraat in Amsterdam. Jointhepipe.org is een non-profit organisatie die zich inzet voor een eerlijke verdeling van schoon drinkwater wereldwijd. Studenten en medewerkers kunnen gebruik maken van de door Jointhepipe ontwikkelde navulbare waterfles van BPA-vrij plastic waarmee ze dankzij de aanschaf doneren aan een waterproject in Bangladesh.