Centre for Economic Transformation | CET

MODLI

Circulair inkopen in de gezondheidszorg

Project

Het project Modelling Dynamic Lifecycle Impacts of Circular Procurement in Healthcare (MODLI) beoogt de transitie naar circulair inkopen in de gezondheidszorg te bevorderen. De ecologische impact van wegwerpproducten, zoals isolatiejassen, is aanzienlijk. Daarnaast zijn de toeleveringsnetwerken kwetsbaar. Het is dan ook van belang te zoeken naar duurzame oplossingen.

Onderzoeksproject MODLI

Onderzoekers van MODLI willen de overgang naar circulaire inkoop in de gezondheidszorg vergemakkelijken. Het project is gericht op het ontwerpen en ontwikkelen van een opensource beslissingsondersteunende tool om circulaire inkoop in zorgorganisaties te ondersteunen. Ook het in kaart brengen van bedrijfsmodellen, het analyseren van mogelijkheden om de tool aan te passen aan andere circulaire producten, en het illustreren van de voordelen van circulaire inkoop aan de hand van use cases en best practices zijn onderdelen van MODLI. Daarnaast is de ontwikkeling van educatief materiaal om bewustwording en kennis over circulaire inkoop te vergroten een project-doelstelling.

Consortium

MODLI gaat in september 2023 van start. Het project wordt geleid door de HvA en omvat een consortium van samenwerkingspartners, waaronder de Amsterdam Economic Board , twee grote zorginstellingen, een industriele wasserij, een afvalverwerkingsbedrijf, en specialisten op het gebied van stoffenproductie en textieltechniek. Dit multidisciplinaire team gaat samenwerken om de uitdagingen op het gebied van circulaire inkoop aan te pakken en innovatieve oplossingen te vinden.

Contact

Stuur een e-mail voor meer informatie naar Zita Ingen-Housz

Gepubliceerd door  Centre for Economic Transformation 17 juli 2023

Project Info

MODLI | Onderzoeksproject HvA, CIE
Startdatum 01 sep 2023
Einddatum 01 sep 2025

Contact

Amir Ghasemi