Hogeschool van Amsterdam

Amsterdams Kenniscentrum voor Maatschappelijke Innovatie

Hulp gezocht van professionals

Een onderzoek naar de financiële zelfredzaamheid van mensen met een LVB

1 jul 2019 00:00 | AKMI

Het lectoraat Armoede Interventies is op zoek naar hulp van professionals die (financiële) begeleiding bieden aan cliënten met én zonder een licht verstandelijke beperking

De schatting is dat 1 op de 10 mensen met schulden een licht verstandelijke beperking heeft. Het lectoraat Armoede Interventies (Hogeschool van Amsterdam) wil samen met een groot aantal kennis- en praktijkpartners onderzoeken hoe en in welke mate deze groep financieel zelfredzamer kan worden.

In dit project werken we reeds samen met 10 bewindvoerings-organisaties en heel graag zouden we ook de expertise van professionals, o.a. wijkteam medewerkers, medewerkers bij SW-bedrijven en bij zorginstellingen, LVB-experts en schuldhulpverleners, in ons project betrekken. Meer informatie over het project vindt u HIER

Doet u mee?


Wat vragen we van u?

We zijn op zoek naar professionals die bereid zijn voor tien tot twintig cliënten uit hun caseload een vragenlijst in te vullen over hun financiële vaardigheden en gedrag. Wij verwachten dat dit een investering van maximaal 2,5 uur zal zijn.     

Wat kunt u van ons verwachten?

Voor het invullen van de vragenlijsten ontvangt u een VVV-bon van 50 euro. In het geval dat u wilt deelnemen, komen we graag langs of lichten we telefonisch de vragenlijst toe. We zullen de resultaten uit het onderzoek uiteraard terugkoppelen, zodat u de opgedane kennis en producten in uw organisatie kunt delen.

Contact

Mocht u direct enthousiast/geïnteresseerd zijn, dan kunt u dit uiteraard via de mail aan ons melden of telefonisch contact met ons opnemen. We geven dan graag  nadere toelichting.

Met een hartelijke groet,

Marleen Kruithof, m.j.kruithof2@hva.nl, 06-11648716

en

Rosine van Dam, r.van.dam@hva.nl, 06 – 211 56 207