Urban Technology

5 publicaties over elektrisch rijden en slim laden

Lees de eindpublicaties van SEEV4-City (Smart, clean Energy and Electric Vehicles for the City): slimme laadtechnologieën voor elektrische voertuigen en duurzame energie.

21 apr 2021 08:30 | Urban Technology

Elektrische auto’s staan vaak ’s avonds aan de laadpaal. Dit zorgt voor ‘spitsuur’ op het elektriciteitsnet. En dat terwijl zonne-energie juist overdag wordt opgewekt. Wat te doen? De Hogeschool van Amsterdam (HvA) testte binnen project SEEV4-City batterijen van elektrische auto’s voor de opslag van duurzame energie, om via slimme laadpalen de energie op een later moment te kunnen gebruiken. Lees de eindpublicaties van SEEV4-City over beleidsaanbevelingen, laadtechnologieën en evaluaties van pilots door Europa.

SEEV4-City onderzocht slimme laadtechnologieën middels zes pilots in vijf Europese steden: Amsterdam (NL, 2x), Kortrijk (BE), Leicester (UK), Loughborough (UK) en Oslo (NO). In de publicaties verzamelen, presenteren en evalueren zij de verschillende (technologische) oplossingen van de pilots, die ieder andere schaalniveaus kenden. Het betreft uitwerking van kansen en barrières, en aanbevelingen voor de korte en lange termijn. Met als doel: opschaling en transnationale overdracht.

SEEV4-City

SEEV4-City is een Europees project en een samenwerking tussen de Hogeschool van Amsterdam, de Gemeente Amsterdam, Johan Cruijff ArenA, Katholieke Universiteit Leuven, Avere, Polis, Cenex, stichting Cenex Nederland, Leicester City Council, University of Northumbria University, Amsterdam Energy ArenA en Oslo Kommune. Het project is gefinancierd door het Interreg North Sea Region Programme 2014 - 2020 .

Transitiethema Energy Transition

Onderzoeksthema Energy Transition draagt met technische en organisatorische oplossingen bij aan de energietransitie. Van slim laden tot duurzame opwekking van energie, databeheer en het opleiden van de ‘21st century engineer’. Onderzoek betreft het ontwerpen van technische interventies, met oog op maatschappelijke en economische ontwikkelingen en impact. Het is één van de vier onderzoeksthema’s van Centre of Expertise Urban Technology.