HvA United

Regelgeving voor terrasuitbreiding bleek ineens gemakkelijk

22 mrt 2021 13:34 | Urban Governance

De roep vanuit zowel de horeca als de consument, om vaart te zetten achter de heropening van de terrassen wordt steeds sterker. Het is echt wachten op het verlossende woord uit Den Haag, want de gemeente Amsterdam faciliteert horeca ondernemers ook deze lente weer met een tijdelijke uitbreiding van hun terrasruimte. Arnt Mein, HvA lecor Legal Management, schreef een essay voor het tijdschrift Bewogen Stad over de rol van juristen bij de besluitvorming over de tijdelijke terrasuitbreiding.

Terraszeeën in coronatijd

Het onderzoek gaat in op het proces rondom de totstandkoming, verlenging en handhaving van de tijdelijke vergunning voor terrasuitbreiding in Amsterdam na de eerste lockdown. De regelgeving daarvoor stampte ze in mei 2020 in no-time uit de grond. Hoe was de gemeente in staat om dit zo snel voor elkaar te krijgen, en welke juridische haken en ogen zitten hieraan verbonden?

Lees het essay Ruimte met regels: terrasuitbreiding in coronatijd van Arnt Mein en andere interessante artikelen rondom de coronacrisis in de nieuwste editie van Bewogen Stad, het tijdschrift van het Centre of Expertise Urban Governance and Social Innovation.

Bewogen Stad

Bewogen Stad is een reeks van digitale tijdschriften over maatschappelijke kwesties in de Amsterdamse regio, uitgegeven door het Centre of Expertise Urban Governance and Social Innovation. We gaan opiniërend te werk, door met een breder publiek te delen waar we mee bezig zijn en zo bieden we een plek voor verschillende geluiden uit het maatschappelijke debat. Naast artikelen van onderzoekers biedt Bewogen Stad ruimte aan bijdragen van docenten, praktijkpartners en andere betrokkenen.