Hogeschool van Amsterdam

Studentassessor

De Hogeschool van Amsterdam is de eerste hogeschool in Nederland die de functie van studentassessor heeft toegevoegd aan het CvB. De assessor adviseert vanuit studentenperspectief over alle onderwerpen die bij het CvB op tafel komen. Sinds 1 september 2018 vervult Ruben Neuhaus deze rol. 

STERK BETROKKEN 

Ruben Neuhaus (23) studeert sinds 2013 HBO-rechten aan de HvA. Daarnaast is hij sterk betrokken op het gebied van studentenparticipatie. Dat blijkt uit de verschillende functies die hij heeft uitgevoerd. Tijdens zijn studie is hij bestuurslid geweest bij de studievereniging JuristA (HBO-rechten). Daarnaast is hij vicevoorzitter geweest van de ASVA Studentenunie. Daar was hij onder andere verantwoordelijk voor personeel en organisatie, diversiteit, studieverenigingen hbo, secretariaat en docent van het jaar HvA/UvA. Binnen de HvA is Ruben werkzaam bij studentenzaken en heeft hij voor het programma studentengagement verschillende dingen georganiseerd, waaronder de participatiedag.

ENTHOUSIAST

CvB-voorzitter Huib de Jong is enthousiast over de studentenassessor: ‘Met een studentenassessor hebben we ook op CvB-niveau studentenparticipatie. Marco Kloek (de vorige en eerste HvA studentenassessor) heeft aangetoond dat via een studentenassessor de ideeën en meningen van studenten nog meer onderdeel van de besluitvorming van de HvA worden. Dat is ontzettend belangrijk’. 

Contactgegevens

E-mail:
r.neuhaus@hva.nl
studentassessor-hva@hva.nl

Bezoekadres: 
Leeuwenburg 8e verdieping 
1091 GH  Amsterdam

Gepubliceerd door  Afdeling Communicatie 14 september 2018