Ontdek de HvA

Wij leiden 46.000 studenten op om het beste uit zichzelf te halen. Dat doen we met bijna 5.000 medewerkers die zorgen voor een breed aanbod van goed en eigentijds onderwijs, dat direct aansluit op de beroepspraktijk en wordt gevoed door ons praktijkgericht onderzoek. Meer dan de helft van onze mensen staat als docent voor de klas en de andere helft is onderzoeker, of een professional in ondersteunende functies.

Werken aan goed onderwijs en onderzoek

Ons onderwijs en onderzoek is nooit af. We werken voortdurend aan vernieuwing. Die ontstaat in de wisselwerking tussen studenten, docenten, onderzoekers en de beroepspraktijk en door innovatie, digitalisering en nieuwe methodieken.

Werken aan gelijke kansen voor iedereen

Bij ons staat de mens centraal en we zoeken professionals die vanuit een persoonlijke en inclusieve aanpak willen bijdragen aan onze grote en diverse community midden in de Amsterdamse metropool. Ben jij de verbinder tussen verschillende levenservaringen, achtergronden, culturen en interesses? Dan nodigen we je graag uit om jouw ideeën bij ons in de praktijk te brengen.

Docent van het Jaar 2023 Hanneke Velthuijsen bedacht een ‘out of the box’ manier om haar student Naomi, die doof is, te helpen met studeren.

Feiten en cijfers

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Werken voor en met Amsterdam

Ons speelveld is Amsterdam en de grote regio eromheen. Ons praktijkgerichte onderwijs en onderzoek is daar helemaal mee verweven. Je vindt onze campussen en labs in tal van wijken waar we in nauwe samenwerking met bewoners, maatschappelijke organisaties, gemeenten en andere partners concreet aan de slag gaan met hun dagelijkse uitdagingen. Dat vraagt om betrokken mensen die houden van de realiteit van de grote stad.

Annoesjka Nienhuis (Gemeente Amsterdam) en HvA-lector Stan Majoor werken samen met andere partners aan de sociale energietransitie in Zuidoost.

Werken aan actuele maatschappelijke vraagstukken

Hoe zorgen we voor een leefbare metropoolregio Amsterdam, rechtvaardig, duurzaam en gezond? Dat zijn complexe uitdagingen waar onze studenten, docenten, onderzoekers en tal van professionals zich met hart en ziel voor inzetten. Door samenwerking te zoeken met anderen en vooral door te onderzoeken wat werkt in de praktijk en daarmee aan de slag te gaan. Spreekt dat jou aan?

Reint Jan Renes, HvA-lector Psychologie voor een Duurzame Stad wint Deltapremie voor zijn bijzondere bijdrage aan de samenleving rondom het klimaatvraagstuk.

Gepubliceerd door  HR 2 februari 2024