Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Iets voor jou?

Je bent leraar of hebt een baan in het pedagogisch werkveld en houdt van je vak. Maar wat als je wilt groeien? Of als je toe bent aan een stap in je carrière? De masteropleiding Pedagogiek stelt je in staat om inhoud te geven aan je ambities. Je kunt kiezen uit twee profileringen: Leren en Innoveren of Zorgcoördinatie.

Schrijf je in
Video: Master Pedagogiek

Begin jij na de zomer met Master Pedagogiek deeltijd? Wij hebben alle belangrijke info voor je op een rijtje gezet.

Ga naar Start Opleiding

Dit ga je doen

In de tweejarige masteropleiding Pedagogiek staat het verbeteren van onderwijs en opvoeding centraal. Daarbij draait het om de samenhang tussen onderwijs, opvoeding en de wereld van vandaag.

Studenten tijdens college
Jaar 1

In het 1e jaar volg je op woensdagmiddag/-avond vakken over het primaire proces van zorg, kinderopvang of onderwijs, ontwikkelingen op organisatieniveau, onderzoek en werk je aan je eigen professionele en persoonlijke ontwikkeling. Je werkt daarbij in leerteams. In semester 2 laten we je ook naar internationale contexten kijken in de vorm van een studiereis. Bovendien kies je de profilering Leren & Innoveren of Zorgcoördinatie en volg je keuzemodules.

Jaar 2

In het 2e jaar volg je twee vakken op de woensdagmiddag/-avond. Dit jaar staat verder voor een groot deel in het kader van je afstudeeronderzoek, wat de vorm heeft van een participatief actie-onderzoek. Hiervoor onderzoek je een zelfgekozen pedagogisch of onderwijskundig vraagstuk dat speelt binnen je organisatie. Het jaar wordt afgesloten met een eindassessment waarin je je ontwikkeling toelicht.

Bekijk het studieprogramma

Toelatingseisen

Hbo- of wo-bachelor

Je hebt een Bachelor of Education, een Bachelor of Social Work of een afgeronde bachelor of master in combinatie met een pedagogisch-didactische aantekening verkregen aan een hogeschool of universiteit. Je hebt een werk- of stageplek van ten minste acht uur per week in een pedagogische organisatie en bij voorkeur heb je minstens twee jaar werkervaring. Daarnaast doorloop je de intakeprocedure.

Lees meer over toelating

Benodigde tijd

24 uur per week

De opleiding duurt 2 jaar. Het studiejaar heeft 40 onderwijsweken Je hebt minimaal 7 contacturen per week. Reken daarnaast op minimaal 17 uur zelfstudie per week. De totale studie omvat 75 studiepunten. Een studiepunt staat voor 28 uur studietijd.

Lees meer over studielast

Kosten

Collegegeld en extra kosten

Naast het collegegeld moet je rekening houden met kosten voor boeken, de studiereis, readers en andere benodigdheden.

Lees meer over studiekosten

Waarom Master Pedagogiek deeltijd aan de HvA?

Student tijdens college
  • De Master Pedagogiek deeltijd ontving in 2018 een beoordeling GOED bij de accreditatie.
  • Je krijgt de meest actuele kennis en inzichten aangereikt.
  • Er is een sterke focus op internationalisering.
  • Je huidige werk en werkplek zijn het startpunt.
  • Je krijgt onderwijs van hooggekwalificeerde docenten. Er is volop ruimte voor persoonlijke begeleiding en er is een zeer prettige sfeer.

Voor wie?

Studenten maken aantekeningen tijdens college
  • Je bent ambitieus en wilt graag een voortrekkersrol innemen.
  • Je zoekt verdieping van je vakkennis.
  • Je wilt je professionele functioneren perfectioneren.
  • Je wilt graag je blikveld verruimen.
  • Je wilt je persoonlijk ontwikkelen.