Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Verhaal

Sam Haarmans

Alumnus Master Pedagogiek

Testimonial Sam Haarmans

"Na de eerste module keek ik al met een andere blik naar mijn eigen organisatie."

Ik ben werkzaam als leerkracht bij SWS de Wereldweide in Woubrugge. Dit is een basisschool die is aangesloten bij stichting WIJ de Venen, waar 14 basisscholen in de omgeving van Alphen aan den Rijn onder vallen. Ik sta drie dagen voor de klas in groep 5 en 8 en als ambulant leraar ondersteun ik waar nodig.

De master Pedagogiek sprak mij aan, omdat ik aan mezelf merkte dat ik behoefte had aan een nieuwe uitdaging om mezelf verder te ontwikkelen. Je bent nooit uitgeleerd en uit gesprekken met collega’s merkte ik dat ik zin had in ‘iets’ nieuws. Wat ik vooral sterk vind aan deze master is dat je eigen werkplek het uitgangspunt is. Samen met collega’s het iedere dag een stapje beter doen, daar loop ik voor warm. Met deze master kan ik de opgedane theoretische kennis direct in de praktijk toepassen. 

Ik wilde in de master meer kennis krijgen over het leren en innoveren. Ook wilde ik meer handvatten krijgen om de leiding te kunnen nemen en inzicht te krijgen in waarom we dingen eigenlijk doen zoals we ze doen. Dat ik na de eerste module al met een hele andere blik naar mijn eigen organisatie ging kijken, vond ik heel verrassend om te merken. 

Ik deel ook veel van wat ik leer met mijn collega’s. Daarnaast ben ik me veel meer bewust van mijn eigen handelen dan voor ik met de master begon en merk ik dat ik een voortrekkersrol makkelijker op me neem. Je ontmoet in deze master mensen met verschillende achtergronden, hierdoor heeft mijn netwerk zich ontzettend verbreed. 

Mijn teamleider, die zelf ook hier heeft gestudeerd, raadde me de HvA aan. De docenten hebben veel vakkennis en geven op hoog niveau les, terwijl tegelijkertijd de vrijheid wordt geboden om opdrachten op een creatieve manier te maken. De HvA was voor mij daarom ook de juiste match! 

Als je een voortrekkersrol wil innemen binnen je organisatie en je verder wil blijven ontwikkelen dan past deze master zeker bij jou. Of je nu in de zorg of het onderwijs werkt, iedere professional heeft hier profijt van.