Kenniscentrum Onderwijs en Opvoeding

Studentbegeleiding op de HvA: inrichting, kansen en knelpunten

Project

In dit project staat onderzoek naar studentbegeleiding centraal. Binnen de HvA wordt bij diverse opleidingen gekeken hoe studentbegeleiding is ingericht en welke kansen en knelpunten er zijn.

Op basis van het onderzoek wordt een Scan Studentbegeleiding ontwikkeld waarmee opleidingen zelf aan de slag kunnen om 'onderzoekend te werken aan het versterken van studentbegeleiding'. Daarnaast halen we vragen op in de praktijk, zodat onze onderzoekslijn studentbegeleiding optimaal aansluit bij de behoeften van de opleidingen van de HvA.

HvA-breed netwerk studenbegeleiding

Bovendien vormt dit onderzoek uitgangspunt voor de oprichting van een HvA-breed netwerk Studentbegeleiding (in opdracht van het Programma Persoonlijke Leerpaden en het CBO), zodat opleidingen van elkaars ervaringen kunnen leren en elkaar makkelijker kunnen benaderen. Tijdens de presentatie van de resultaten op 25 oktober is dit Netwerk officieel van start gegaan.

Geinteresseerden kunnen lid worden van de Teams-omgeving van het netwerk door een e-mail te sturen naar s.lammertsma@hva.nl .

Gepubliceerd door  Faculteit Onderwijs en Opvoeding 15 januari 2024

Project Info

Startdatum 01 mrt 2022
Einddatum 31 dec 2023