Food Network HvA
Nieuws
42 Resultaten
-
Minder dierlijke en meer plantaardige eiwitten
4 maart 2021Docent-onderzoeker Amely Verreijen is super blij: de aanvraag voor een 2-jarige postdoc naar ecologisch duurzame voeding is goedgekeurd! Ze gaat voor het lectoraat Voeding en Beweging van de Hogeschool van Amsterdam ...
-
Stagelopen bij een onderzoek, wie doet dat nou?!
25 januari 2021 | Urban VitalityStudent Mitchell Hummel (23) had nog wel eens last van discipline- en motivatieproblemen tijdens zijn opleiding Voeding en Diëtetiek aan de Hogeschool van Amsterdam (HvA), maar toen hij voor zijn scriptie bij ...
-
Gezond turnen aan de top
12 januari 2021 | Urban Vitality“We meten de turnsters na een rustdag voor het ontbijt en de ochtendtraining." Dat is de meest ideale uitgangssituatie voor het onderzoek naar de energiebeschikbaarheid bij turnsters." Studenten ...
-
Extra beweging en aandacht voor voeding bij ouderen is nodig
7 december 2020 | Urban VitalityBewegingswetenschapper Jantine van den Helder behaalde de eerste grote publicatie in haar promotieonderzoek VITAMINE in de gezaghebbende Journal of Cachexia, Sarcopenia and Muscle. Journal of… wat? Maar als ...
-
Studenten winnen 1e plek Nestlé-scriptieprijs met onderzoek
27 november 2020 | Urban VitalityVoor herstellende ziekenhuispatiënten en ouderen is het essentieel om voldoende eiwitten binnen te krijgen. Maar hoe weet je wat voldoende is? Studenten Voeding en Diëtetiek Dominique Terpstra (22) en ...
-
Gezond leven met een verstandelijke beperking
16 november 2020 | Urban Vitality“Er is veel bekend over gedrag van mensen met een verstandelijke beperking en de ondersteuning daarvan, maar we weten niet zoveel over gezonde leefstijl en voeding bij deze groep en hoe we dat het beste kunnen ...
-
Studenten Merel en Melissa winnen 2e plek Nestlé Scriptieprijs
12 november 2020 | Food NetworkWie langer dan 48 uur opgenomen en beademd is geweest op de intensive care, kan te maken krijgen met het post-intensive care-syndroom (PICS); een verzameling van psychische, cognitieve en lichamelijke klachten. ...
-
Ex-ic-patiënt staat er thuis niet meer alleen voor
22 juni 2020 | Urban VitalityPatiënten die na de intensive care terugkeren naar huis, worden daar overvallen door grote onzekerheid. Hoe moet het nu verder met hun herstel? Gelukkig staan zij er niet meer alleen voor. Patiënten in de ...
-
Hoe etensresten bijdragen aan een duurzame toekomst
18 juni 2020 | Urban TechnologyOrganisch afval zoals aspergeschillen, een klokhuis of een restje aardappelpuree: in de grote steden van Nederland wordt het mondjesmaat gescheiden ingezameld. Het verdwijnt met de rest van ons afval in de ...
-
HvA stijgt op lijst duurzame hogeronderwijsinstellingen
4 juni 2020 | Afdeling CommunicatieIn de SustainaBul 2020 steeg de HvA van een lage positie in 2019 naar een middenpositie. Een mooi resultaat in een jaar tijd. Bovendien behaalde de HvA de derde plaats van in totaal 50 best practices met het ...
-
HvA-studenten laten ouderen swingen op Nationale BalkonBeweegdag
29 mei 2020 | Urban VitalityGymmen in de binnentuin op ‘Respect’ van Aretha Franklin: de bewoners van het Amstelhuis zwaaiden fanatiek met benen, armen en heupen tijdens de allereerste Nationale Balkon Beweegdag. Een feestje, ook ...
-
Baklava zonder suiker: deze studente ziet een gat in de markt
25 mei 2020 | Urban VitalityStudent Voeding en Diëtetiek Karima el Hattachi (31) loopt sinds februari stage bij het HvA Food Lab. Ze was razend enthousiast, want ze mocht suikerarme baklava verder ontwikkelen voor de bekende bakker ...
-
Tips: zo blijf je gezond tijdens coronacrisis
12 mei 2020 | Urban VitalityHoe zorg je ervoor dat je fit en vitaal blijft tijdens de coronacrisis? Drie experts van de HvA geven praktische tips: 'Niet stofzuigen, maar boeken stapelen.'
-
Gezonde voeding is belangrijk, juist nu
8 mei 2020 | Food NetworkGezonde voeding draagt bij aan een goede weerstand. Dat betekent drukke tijden voor de diëtisten en hun stagiaires. Tenminste, dat zou je denken. Toch neemt de vraag opvallend genoeg juist nu af. Een kijkje ...
-
Help lokale voedselproducenten
3 april 2020 | Food NetworkDe horeca ligt op zijn gat. Dat het een ramp is voor chefs en restauranthouders is duidelijk. Minder zichtbaar zijn de lokale producenten die veelal voor een groot deel van hun afzet afhankelijk zijn van de horeca. ...
-
Voedingstudenten aan de slag in Amsterdamse krachtwijken
17 maart 2020 | Food NetworkIn 2008 stapte de Hogeschool van Amsterdam (HvA) in het BOOTje met de gemeente Amsterdam om het project Krachtwijken vorm te geven; een verbinding tussen de HvA en de Amsterdamse wijkaanpak. BOOT staat voor ...
-
CORONAVIRUS INFORMATIE
16 maart 2020 | Food NetworkHet kabinet heeft alle hogescholen en universiteiten opgeroepen om alle onderwijsactiviteiten en evenementen op locatie stil te leggen. Dit om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Dat geldt ook voor ...
-
Er komt een cliënt bij de diëtist...
27 februari 2020 | Faculteit Bewegen, Sport en VoedingSinds 2005 werkt Halime Ozturk als docent bij de opleiding Voeding en Diëtetiek Zij realiseerde zich: “Onze studenten leren klachten te behandelen door het geven van algemene adviezen, in plaats van ...
-
Zorgstudenten trekken samen op voor betere ouderenzorg
3 februari 2020 | Afdeling CommunicatieDe Hogeschool van Amsterdam (HvA) test vanaf 5 februari een nieuwe aanpak in Amsterdam Zuidoost om de zorg aan kwetsbare ouderen te verbeteren. Paramedische en verpleegkunde-stagiairs van mbo- en hbo-niveau gaan ...
-
Studenten testen duurzame snacks op Eurosonic Noorderslag
14 januari 2020 | Urban VitalityBijna ongemerkt smaakpapillen en consumentengedrag testen, dat is de opdracht waarmee studenten Voeding en Diëtetiek van het HvA Foodlab naar het festival Eurosonic Noorderslag in Groningen gaan, van 15 tot en ...