Hogeschool van Amsterdam

kenniscentrum faculteit Digitale Media & Creatieve Industrie

Eerste drie docent-onderzoekers ontvangen HBO-Postdoc beurs

SIA financiert drie HvA-projecten vanuit nieuwe regeling

4 feb 2019 15:15 | Afdeling Communicatie

Drie gepromoveerde docent-onderzoekers van de HvA hebben een beurs gekregen van regieorgaan SIA om naast hun onderwijsactiviteiten onderzoek te kunnen blijven doen als postdoc. Het gaat om een nieuwe regeling die vorig jaar in het leven is geroepen.

Bedoeling van het HBO Postdoc programma is om zowel de kwaliteit van het onderzoek in het hbo zelf als de verbinding met het onderwijs te versterken.

Van de vier door de HvA ingediende aanvragen zijn er drie gehonoreerd:

  • Marjolein Snaterse (Faculteit Gezondheid) is verbonden aan het lectoraat Complexe Zorg Project: Het centraal stellen van behandelvoorkeuren van de individuele patiënt met een chronische hartziekte.
  • Nazli Cila (Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie) is verbonden aan het lectoraat Digital Life Project: Meaningful Smart Products for Human Empowerment
  • Anke Boerema (Faculteit Maatschappij en Recht) Project: Participatie van jongeren met psychische problemen in wetenschappelijk onderzoek

Deze drie onderzoekers krijgen ieder 80.000 euro om de komende twee jaar onderzoek mee te doen. Voorwaarde is wel dat zij de helft van hun tijd in het onderwijs werkzaam zijn. 

Gepromoveerden

Met het HBO Postdoc programma hoopt Regieorgaan SIA hogescholen ook te kunnen ondersteunen bij het aantrekken van meer gepromoveerden.

SIA is het onderdeel van wetenschapsfinancier NWO dat zich richt op praktijkgericht onderzoek. Een belangrijk kenmerk van dit praktijkgerichte onderzoek is dat het gericht is op het vinden van een oplossing voor een probleem waar professionals in de praktijk tegenaan lopen.