Hogeschool van Amsterdam

kenniscentrum faculteit Digitale Media & Creatieve Industrie

Business Method Toolkit overhandigd aan Minister Jet Bussemaker

13 apr 2016 17:06 | Kenniscentrum Digitale Media en Creatieve Industrie (CREATE-IT)

Minister Jet Bussemaker opende op maandag 11 april de tijdelijke FabCity campus op de kop van Java Eiland. De Hogeschool van Amsterdam was daarbij aanwezig met studenten uit verschillende faculteiten. De komende weken werken studenten en onderzoekers van de HvA samen aan complexe stedelijke vraagstukken.

Tijdens de opening werd de Business Method Toolkit, die door het  MediaLAB Amsterdam ontwikkeld werd officieel aan de minister overhandigd door Willem Baumfalk, decaan van de Faculteit Economie en Management.
De MediaLAB Amsterdam  Business Method Toolkit is een selectie van methodes die je helpen bij het bepalen van strategie en het monitoren van impact om je business te versterken.

De toolkit wordt gebruikt door studenten, ondernemers, startups en investeerders, en ondersteunen op het gebied van Stakeholders & Money, Market & Customer, Organization & Culture, Product & Services en Sales & Distribution.
De toolkit is ideaal voor lean, agile en multidisciplinaire teams, en helpt om in korte iteraties tot resultaten te komen.
De creatie van de toolkit is een prachtig voorbeeld van de samenwerking tussen de Faculteit Economie & Management en de Faculteit Digitale Media & Creatieve Industrie. Tijdens het ontwerpproces werkten docenten en onderzoekers van beide faculteiten samen om tot een waardevolle selectie te komen. Daarnaast vonden er op meerdere niveaus interacties plaats met input en feedback uit het onderwijs, onderzoek en uit het netwerk van ondernemers, startups en investeerders.

Gijs Gootjes, die samen met Marco van Hout de toolkits ontwikkelde is blij dat de Business Method Toolkit ook op FabCity gebruikt wordt. Hij adviseert ontwerpers, onderzoekers en ondernemers die de komende weken aan complexe grootstedelijke vraagstukken werken en helpt de tools in te zetten in combinatie met de  Design Method Toolkit. Door deze methodiek te gebruiken en de resultaten met elkaar te delen, zijn we in de toekomst in staat om verder te bouwen op elkaars werk. Hiermee hebben we zowel in Amsterdam als op andere plekken in de wereld impact met alle ideeën, prototypes en businesscases die in FabCity tot leven komen.