Kabinet verlengt coronamaatregelen tot 28 april

31 mrt 2020 19:59 | Afdeling Communicatie

Het kabinet heeft bekend gemaakt dat de huidige maatregelen verlengd worden tot 28 april 2020. Tevens is duidelijk geworden dat ook in het meest positieve scenario na 28 april terugkeer naar de ‘oude situatie’ nog tijd zal vragen.

Afgelopen donderdag is door het CvB besloten dat er tot het einde van het studiejaar (31 augustus 2020) geen onderwijs op locatie meer plaats vindt en er zoveel mogelijk vanuit huis wordt gewerkt. De HvA zal de ruimte die binnen de richtlijnen van het rijk en het RIVM eventueel geboden wordt optimaal benutten. Dat betekent dat de HvA als dat aan de orde is zal besluiten over tijdstip en de randvoorwaarden voor veilige, gefaseerde, terugkeer van studenten en werkhervatting van medewerkers op fysieke locaties op basis van die richtlijnen. We verwachten eind april, half juni en eind augustus nadere besluiten te nemen.