Hogeschool van Amsterdam

Lector Roeland van Geuns ontvangt Impact Award

Voor zijn onderzoek naar de armoede- en schuldproblematiek

5 nov 2019 10:50 | Afdeling Communicatie

Roeland van Geuns, lector Armoede Interventies aan de Hogeschool van Amsterdam, krijgt de Impact Award voor zijn onderzoek naar de armoede- en schuldproblematiek.

De Impact Award is een initiatief van IXA, het knowledge transfer office van de HvA, UvA, VU en Amsterdam UMC. Van Geuns maakt het verschil voor grote groepen mensen die van dag tot dag leven. Schuldproblematiek is een breed maatschappelijk probleem. Niet alleen voor de mensen die veelal buiten hun toedoen in de schulden zijn terecht gekomen, maar ook voor organisaties, zoals woningcorporaties die te maken hebben met huurachterstanden. 

Van Geuns' passie voor het publieke belang komt vooral voort uit een grote betrokkenheid bij de positie van mensen die buiten hun schuld buiten de arbeidsmarkt zijn komen te staan. Het zoeken naar wegen om weer mee te doen aan en in de maatschappij is daarbij steeds leidraad geweest. De afgelopen paar jaar heeft Van Geuns zich daarbij vooral gericht op vraagstukken van effectiviteit en professionalisering alsmede op de vraag hoe de ontwikkelingen en vooruitgang op deze beide aspecten elkaar wederzijds kunnen bevruchten.

De Impact Awards worden uitgereikt aan onderzoekers die met hun onderzoek en innovaties een betekenisvolle bijdrage hebben geleverd aan de maatschappij. Op 26 november ontvangen zij de Impact Awards tijdens de Amsterdam Science & Innovation Award.

Op donderdag 7 november vindt op de Hogeschool van Amsterdam het congres Een toekomst zonder armoede? plaats. Er zijn geen kaarten meer beschikbaar. 

Lees wie er nog meer een Impact Award krijgt