Hogeschool van Amsterdam

Oumaima el Hammouti nieuwe studentassessor HvA

16 jul 2019 11:52 | Afdeling Communicatie

Met ingang van 1 augustus 2019 is HvA-student Bestuurskunde Oumaima el Hammouti de nieuwe studentassessor. Dit heeft het College van Bestuur (CvB) van de Hogeschool van Amsterdam bekendgemaakt.

De studentassessor wordt aangesteld om het CvB vanuit studentenperspectief te adviseren over alle onderwerpen die ter tafel komen. In de benoemingsadviescommissie waren zowel de Raad van Toezicht, het CvB als de Centrale Medezeggenschapsraad vertegenwoordigd. El Hammouti is de derde studentassessor die bij de HvA benoemd is. Eerdere studentassessoren waren Marco Kloek en Ruben Neuhaus. De benoeming geldt voor een jaar.

Maatschappelijke vraagstukken

Oumaima el Hammouti is derdejaars student bestuurskunde (FMR). Ze was in het studiejaar 2018/2019 lid van medezeggenschapspartij HvASamen. Relevante ervaring deed ze op als vrijwilliger bij verschillende organisaties in Amsterdam. Zo was ze medeorganisator van een dialoogavond over de uitval van eerstegeneratiestudenten. Ook ontwikkelde ze een bewonersplatform om de burgerparticipatie in Amsterdam Zuid-Oost te vergroten. Het thema van El Hammouti voor komend jaar is diversiteit en inclusie. Dit sluit goed aan bij de doelstellingen van de HvA.

Leergierig

CvB-voorzitter Huib de Jong is enthousiast over de benoeming. “We hebben tijdens de procedure gezien dat Oumaima haar mening goed kan overbrengen en die ook kan omzetten in acties. Ze is bovendien heel nieuwsgierig en leergierig. Ik verheug me op de samenwerking met haar.”