Hogeschool van Amsterdam

Mindful bedrijfsconcept Borduur en Stuur wint Snelkookpanweekend

2 jun 2015 10:46 | Afdeling Communicatie

Op 30 en 31 mei was het 't weekend van De ondernemende snelkookpan: medewerkers van de HvA, UvA, AHK en VU richtten zich twee dagen lang op ondernemen, onder leiding van coaches van het Amsterdam Center for Entrepreneurship (ACE). Het winnende idee Borduur en Stuur kwam van Miranda Vervoort (HvA) en Susan Arendsman (AHK). Hun prijs: een halfjaar lang een dag in de week vrij, gesponsord door ACE, om met hun idee aan de slag te gaan.

Tijdens brainstormsessies en creatieve workshops gingen de deelnemers aan de slag met hun bedrijfsideeën. Op zondagmiddag pitchten ze hun concepten voor een deskundige jury: HvA-rector Huib de Jong, ACE-directeur Erik Boer en Collegelid AHK Bridget Kievits. Daarbij werd gelet op de originaliteit en uitvoerbaarheid van het idee, de verdiencapaciteit (op termijn), de maatschappelijke relevantie én de kwaliteit van de pitch. Het gelegenheidsduo Miranda Vervoort (HvA) en Susan Arendsman (AHK) kwam als beste uit de bus. Naast vele complimenten en een rol Stophoest ontvangen zij ontwikkeluren en bijbehorende consultmomenten van ACE-coaches. Zes maanden lang kunnen ze een dag per week besteden aan hun concept, betaald vanuit valorisatiesubsidie van ACE. 

Borduur en Stuur
Miranda en Susan vertellen: "Iedereen is tegenwoordig druk. We dreigen onszelf en elkaar soms uit het oog te verliezen. Veel mensen zijn daarom op zoek naar manieren om even stil te staan en echt aandacht te hebben voor jezelf en een ander. Ons product  Borduur en Stuur helpt je daarbij."

Borduur en Stuur is een doe-het-zelf-pakketje met kaarten die je zelf kan borduren. Borduren is een manier om even nergens aan te denken en mindful te zijn. Tegelijkertijd is het voor de ontvanger van de kaart leuk om een kaart te krijgen waaraan iemand echt aandacht heeft besteed. Het pakket bestaat uit drie kaarten: één kaart maak je voor jezelf, één voor een vriend, en één voor een onbekende die een aandachtskaart kan gebruiken. 

"Het is een product waarmee we weer even aandacht hebben voor onszelf en elkaar," aldus Susan.


Wil je meer informatie over  Borduur en Stuur? E-mail: borduurenstuur@gmail.com