Wekelijkse foodmarket 'Kanen bij' nu ook op Amstelcampus

14 mei 2014 16:31 | Afdeling Communicatie

'Kanen bij' is sinds vorige zomer een begrip in Amsterdam: een openluchtrestaurant waar iedereen aan lange tafels aanschuift om voor minder dan 10 euro te genieten van originele maaltijden vanuit de foodtrucks van lokale leveranciers. 'Kanen Bij...' komt vanaf 22 mei ook wekelijks naar de Amstelcampus.

Na het succes van 'Kanen bij Ten Kate' op de Ten Katemarkt en 'Kanen bij het IJ', komt de foodmarket van lokale ondernemers vanaf 22 mei elke donderdag van 16.00- 21.30 uur naar het Kohnstammhof op de Amstelcampus. De HvA en The Eatery, oprichter van de Kanen bij-edities, organiseren hier samen de wekelijkse foodmarkets.? De foodmarkets van 'Kanen bij de Amstelcampus' sluiten aan op de events in Floor, het leer- en debatcentrum van de HvA. Zo is het donderdag 22 mei, bij de kick-off, Entrepreneurship Day.??

Lokale ondernemers doen mee

De eerste donderdagavonden begint 'Kanen op de Amstelcampus' nog met twee of drie cateraars. De HvA en oprichter Eatery zijn in gesprek met lokale partijen, die enthousiast hebben gereageerd, waaronder Bagels en Beans, en Boterham. De huiscateraar Eurest participeert ook, zodat de buurt kan ervaren wat zij te bieden hebben. De horeca-ondernemers serveren met hun bakfietsen en/of elektrische foodcars gezond en ambachtelijk voedsel, dat verschillende culturen en doelgroepen bedient. Prijzen variëren tussen de vijf en acht euro. De medewerkers zijn klantvriendelijk: dat zijn straks waarschijnlijk studenten van de HvA. 'Kanen bij' blijft op de Amstelcampus tot en met 26 juni, de start van de zomervakantie.

Eten verbindt?

Titus Gorissen-Appel, eigenaar van the Eatery, bedacht het concept 'Kanen bij ', omdat eten mensen verbindt. Titus legt uit: ''Kanen bij' heeft dat vakantiesfeertje, waardoor mensen met elkaar in gesprek raken.' Hij heeft door dit effect in diverse wijken een nieuwe dynamiek zien ontstaan, buurten zien opbloeien. Met het wekelijkse openluchtrestaurant wordt de Amstelcampus een ontmoetingsplaats waar buurtbewoners, ondernemers, studenten en medewerkers bij elkaar aanschuiven, en genieten van een goede maaltijd, elkaar en de buurt.