Centre for Economic Transformation | CET

Nieuwe wetenschappelijk directeur CET

Ingrid Wakkee volgt Willem van Winden op

13 sep 2023 21:04 | Centre for Economic Transformation

Na drie jaar de rol van wetenschappelijk directeur van het Centre for Economic Transformation (CET) op zich te hebben genomen, draagt Willem van Winden het stokje over aan Ingrid Wakkee. 

Lector Urban Economic Innovation Willem van Winden heeft als wetenschappelijk directeur een belangrijke rol gespeeld in de opzet en eerste ontwikkeling van het CET. Zijn visie en praktische ondersteuning zijn zeer waardevol geweest bij de start van het CET, maar ook bij de ontwikkeling van het CET tot een Centre of Expertise, en bij het vormgeven van het CET als platform voor het aanjagen, verbinden en zichtbaar maken van nieuwe kennis over economische transformatie

Opvolging met ingang van 1 oktober

Per 1 oktober van dit jaar volgt HvA brede lector Entrepreneurship Ingrid Wakkee hem op. Zij is al vanaf de eerste ideeën tot aan de start en de eerste twee succesvolle jaren van het CET betrokken geweest, onder meer bij de uitbouw van het thema Regenerative Business. Ze heeft goede ideeën over hoe het CET nu, na de eerste opstartjaren, verder kan ontwikkelen naar een eerlijke en duurzame economie.

Willem van Winden stopt bij het CET per 1 november. Hij blijft zijn aanstelling als lector Urban Economic Innovation vervullen en gaat zich daarnaast richten op Doughnut Economics Business Consulting in samenwerking met het CET en DEAL ( Douhgnut Economics Action Lab) van Kate Raworth.

Lector Willem van Winden
Lector Ingrid Wakkee