Centre for Economic Transformation | CET

HvA-lector Meerman neemt afscheid en presenteert boek Mens&Markt

HRM-onderzoek op het hbo

14 mei 2019 15:30 | CAREM

De Hogeschool van Amsterdam (HvA) heeft het boek Mens&Markt uitgebracht ter ere van het afscheid van lector gedifferentieerd HRM Martha Meerman. Mens&Markt  richt de blik op HRM-onderzoek zoals dat aan hogescholen wordt uitgevoerd en op docenten in het hbo zelf. Speciale aandacht wordt besteed aan het onderzoek naar mensen met en zonder werk, en de precaire situatie waarin zij zich soms bevinden.

Martha Meerman is auteur en samensteller van het boek dat tijdens haar afscheidsrede op 14 mei is gepresenteerd. Mens&Markt, HRM-onderzoek op het hbo geeft een antwoord op de vraag wat de impact is van vijftien jaar onderzoek op het hbo in het algemeen en verhaalt de geboorte en groei van het lectoraat Gedifferentieerd Human Resource Management van de HvA in het bijzonder.

Arbeidsmarkt van de toekomst

Het boek is bedoeld voor HRM’ers en arbeidsmarktspecialisten die geïnteresseerd zijn in transities op de arbeidsmarkt, en voor hen die willen weten welke skills en professionaliteit nodig zijn om te kunnen functioneren op de arbeidsmarkt van de toekomst. Het hbo kan in die transitie een sleutelrol spelen.