BOOT

Werkbezoek University of Mary Hardin-Baylor

31 jul 2018 09:00 | BOOT

Op dinsdag 12 juni jl. bezocht een achttal PHD studenten (Dokter of Education) afkomstig van de University of Mary Hardin-Baylor te Texas de BOOT locatie in Zuidoost. De studenten nemen deel aan een summer course van de universiteit, waarbij ze gedurende een aantal weken verschillende scholen en organisaties aandoen in zowel Nederland als in andere landen in Europa.

De studenten waren zeer geïnteresseerd in BOOT en haar werkwijze. Ook de manier waarop de Hogeschool van Amsterdam maatschappelijk is betrokken bij de Amsterdamse en Zaanse wijken was aanleiding voor een mooi gesprek. Inhoudelijk is ingegaan op BOOT programma’s zoals de ‘Keukentafel’, ‘Schoolwerkondersteuning’ en de ‘Spreekuren’.

Gedurende het bezoek was er veel interactie tussen de studenten van Mary Hardin-Baylor en de studenten die stage lopen bij BOOT. De acht Amerikaanse studenten vertelden op welke manier zij worden ingezet bij maatschappelijke projecten en wat daarbij de voornaamste verschillen zijn met onze manier van werken. Onze studenten vulden deze gesprekken aan met hun eigen ervaringen die ze hebben opgedaan tijdens hun stageperiode bij BOOT. De studenten gingen met een hoop nieuwe inspiratie en motivatie weer uit elkaar. Een geslaagde dag.