Hogeschool van Amsterdam

Michiel Rovers nieuwe onderzoeker bij lectoraat Crossmedia

Auteur: Melissa van Ketel

29 apr 2015 11:42 | Kenniscentrum Digitale Media en Creatieve Industrie (CREATE-IT)

Op 1 april is Michiel Rovers als onderzoeker / projectleider gestart bij het lectoraat Crossmedia. Het lectoraat Crossmedia staat onder leiding van lector Harry van Vliet en onderzoekt de manieren waarop organisaties met hun publiek kunnen communiceren.

De laatste vijftien jaar zijn de manieren van communiceren met publiek aanzienlijk toegenomen en dit heeft gevolgen voor de relatie tussen organisatie en publiek. De vraag is hoe organisaties zoals mediabedrijven, musea, festivals en winkels de nieuwe mogelijkheden van allerhande media kunnen benutten voor een betere dienstverlening en een versterking van de beleving bij hun publiek.

Michiel Rovers, MSc

,,Festivals bezoeken is voor mij altijd een hobby geweest. Deze hobby combineer ik met mijn werk door festivalbelevingen van bezoekers te onderzoeken. Het is heel interessant om de onderzoekresultaten in te kunnen zetten om bestaande evenementen verder te helpen.''

‘Voordat ik communicatiewetenschap studeerde in Nijmegen, studeerde ik gezondheidswetenschappen in Maastricht. Twee totaal verschillende studies, maar voor mij is er een logisch verband. Tijdens mijn studie gezondheidswetenschappen ontdekte ik hoe interessant het is dat media het gedrag van mensen kunnen beïnvloeden. Ik ben communicatiewetenschap gaan studeren om meer te leren over de mogelijkheden die mediaboodschappen hebben in gedragsbeïnvloeding. Na deze studie ging ik aan het werk als onderzoeker aan de Universiteit van Tilburg en daarna als docentonderzoeker bij de Hogeschool Utrecht. Ik deed in Utrecht onderzoek naar festivalbeleving en ik begeleidde studenten van de opleiding Communicatie en Multimedia Design bij crossmedia projecten. Bij de HvA kan ik breder onderzoek doen naar onder andere festivalbeleving en publieksparticipatie op evenementen. Ik ga voorlopig geen les geven, maar ik ben wel betrokken bij het onderwijs. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het geven van gastcolleges, maar ook zal ik met studenten onderzoek doen naar festivals.’

Werken bij het Event Lab, Amsterdam Creative Industries Network

‘Ik ben coördinator van het Eventlab. Dit wordt een platform waar de HvA, AHK en Inholland samenkomen om creatieve oplossingen te bedenken voor festivals, met behulp van studenten, docenten, festivalbezoekers en organisatoren. Samen kunnen zij meedenken en meebouwen aan nieuwe concepten voor festivals.’ Meer weten over het Eventlab? Kijk dan op de website.