Hogeschool van Amsterdam

Hackathon om nieuwe applicaties voor iBeacons te bedenken

31 aug 2014 09:00 | Kenniscentrum Digitale Media en Creatieve Industrie (CREATE-IT)

Glimworm Information Technology, Sanoma Media & Appsterdam organiseerden op 23 en 24 augustus de iBeacon Experience Days: een hackathon om nieuwe applicaties voor iBeacons te bedenken.

10 Teams van Glimworm Beacons (joint venture van Glimworm en CREATE-IT HOIO Sven Haitjema) en Sanoma Media hebben na twee dagen brainstormen, uitproberen, hacken en programmeren meerdere iBeacon ideeën, hacks en zelfs functionerende demo’s gepresenteerd aan een kundige jury. De teams presenteerden verscheidene manieren om musea aantrekkelijker te maken, socialer te zijn op feestjes, virtuele graffiti te spuiten, reisinformatie te delen en dit allemaal met als gemene deler het gebruiken van iBeacon technologie.

De eerste prijs ging naar het idee Billboard Stories. Met de iBeacon technologie van Billboard Stories wordt het mogelijk gemaakt reclameborden persoonlijk te maken. Door middel van een app en een iBeacon naast een reclamebord kan ‘gezien’ worden wie er langs loopt. Op basis van de voorkeuren van deze persoon wordt een reclame getoond die bij die persoon past.

Ook het team van CREATE-IT HOIO Sven Haitjema presenteerde een applicatie: Digital Grafity. Hiermee kan de gebruiker digitale boodschappen achterlaten op willekeurige plekken waar een iBeacon in de buurt is.