Burgemeesters Porto bezoeken ecosysteem start-ups Amsterdam

2 okt 2018 16:54 | CAREM

Twaalf burgemeesters van de Portugese Área Metropolitana do Porto (AMP) zijn op 3 en 4 oktober te gast geweest in Amsterdam om zich onder te dompelen in het ecosysteem voor start-ups. De Hogeschool van Amsterdam heeft een vergelijkende studie naar beide metropoolregio’s uitgevoerd.

De burgemeesters van de metropoolregio AMP (17 gemeenten) bezoeken in Amsterdam onder andere Start-Up Village, Measuremen, BSSA/B-Building, Start-up in Residence en 10K van het Programma Ondernemerschap.

Daarnaast ontmoeten ze vertegenwoordigers van de Metropoolregio Amsterdam (MRA) (33 gemeenten) om de samenwerking in de regio en de rol van de MRA in het ondernemersecosysteem en voor het internationale vestigingsklimaat voor start-ups te bespreken.

Sterktes en zwaktes beide regio’s onder de loep

Het lectoraat Urban Economic Innovation heeft met medewerking van lectoraat Digital Commerce de studie D3: assessing the external perceptions about the entrepreneurial ecosystem of AMP and the key variables to work on uitgevoerd, waarin de sterktes en zwaktes van de start-upecosystemen in beide regio’s onder de loep worden genomen.