Hogeschool van Amsterdam

HvA start experiment met Glas Shop Wall bij Vandyck Experience

15 dec 2016 15:24 | CAREM

De Glass Shop Wall staat van half november tot en met de kerst in de etalage van de Vandyck Experience Store in de Beethovenstraat. De Glass Shop Wall is een scherm dat uit ledverlichting bestaat en voor dit experiment werd er dag en nacht verschillende content op getoond uit de Vandyck collectie. Het Store Innovation Lab van de Hogeschool van Amsterdam heeft onderzoek gedaan naar het effect van het scherm op de ervaring van de winkelende consument.

Meer dan 200 voorbijgangers in de Beethovenstraat hebben de Vandyck Store etalage bekeken en een vragenlijst ingevuld. Hoewel het Store Innovation Lab geen effecten van het scherm heeft kunnen vinden, geeft de winkeleigenaar aan dat er meer mensen stil staan voor de etalage sinds het scherm er staat. Ook liep de koopzondag, toen het scherm in de etalage stond, volgens de winkeleigenaar een stuk beter dan de koopzondag toen het scherm er nog niet stond.

Het Store Innovation Lab zal meer onderzoek gaan doen naar het effect van dit soort -maar ook andere- technologieën die bedoeld zijn voor de retail. Op deze manier wordt er meer inzicht verkregen in mogelijke effecten van nieuwe technologieën en in de omstandigheden wanneer deze wel of niet werken.