Participatie HvA

Participatie HvA presenteert: Ontwikkel jezelf naast je studie

Zeer geslaagde eerste editie

11 feb 2019 14:35 | Studentenzaken

Donderdag vond de eerste editie van Participatie HvA presenteert: Ontwikkel jezelf naast je studie plaats in het HvA Benno Premselahuis.

Vanaf half drie druppelden de studenten binnen, waar ze een muffin en iets te drinken nuttigden voordat dagvoorzitter Jurriën het programma begon. Na een algemeen praatje werd HvA-Alumnus Pascal Brugmans geïnterviewd en vertelde hij over zijn actieve studententijd; hoe had deze eruit gezien en wat had hij hier allemaal van geleerd? Als ex-lid van de Centrale Medzeggenschapsraad, de deelraad en het College van Beroep voor de Examens, deelde hij ook zijn kennis met de huidige activo’s en behoedde hij hen voor eventuele valkuilen.

Na een daverend applaus werden de aanwezige studenten begeleid naar de door hun uitgekozen training. Er kon gekozen worden uit twee trainingen: de training 'Netwerken’, gegeven door Jeanne Martens (aan het promoveren aan de VU in het thema Netwerken) en Hanneke Bor (zat in de financiële dienstverlening en is nu al jaren zelfstandig ondernemer). Of de training ‘Beter leren falen’, gegeven door docent en coach aan de HvA Michel Jonker.

Studenten kregen in deze trainingen te horen wat de do’s en don’ts waren van het netwerken, hoe je ervoor kan zorgen dat netwerken leuk en effectief wordt, dat het oké is om soms fouten te maken en hoe je om zou kunnen gaan met tegenslagen.

Na de trainingen begaven alle aanwezigen zich wederom naar de gezamenlijke ruimte waar er nog vier tafelsessies op de planning stonden. Tijdens deze tafelsessies konden studenten samen met interessante medestudenten in over verschillende onderwerpen in gesprek gaan met tafelhosts Miki, Niels, Eef en Ruben.

Rond half zeven werden de tafelsessies afgesloten en volgde enkel nog de groepsfoto en de gezamenlijke afsluiting in Café Fest. Hier werden heerlijke burgers met friet besteld en beloonden de aanwezigen zich met een gezellige afsluiting.

Participatie HvA presenteert: Ontwikkel jezelf naast je studie was naar onze mening zeer geslaagd, erg leuk en leerzaam, maar vooral ook gezellig en verbindend.

Bekijk alle foto's van dit evenement