Kenniscentrum faculteit Digitale Media & Creatieve Industrie

CitySDK

Project

Binnen het Europese project CitySDK werkt de Hogeschool van Amsterdam samen met de gemeente Amsterdam, Waag Society en 8 Europese partner steden aan het openen en toepassen van data in de domeinen Participatie, Mobiliteit en Toerisme. Onze focus in dit project ligt op het gebied van toerisme. Binnen dit deelgebied zorgen wij dat er informatie beschikbaar komt over interessante plekken en evenementen in Amsterdam.

Daarnaast wordt er ook onderzoek gedaan naar mogelijkheden tot het creëren van dynamische data die een toegevoegde waarde heeft voor toeristen. In samenwerking met het Van Gogh museum wordt een onderzoek uitgevoerd met betrekking tot dynamische data. Er worden onder andere sensoren ontwikkeld die op elk moment van de dag de wachtrij meten en deze informatie doorspelen naar het CitySDK platform, waarna deze vrij beschikbaar is voor iedereen. Hierdoor heeft het Van Gogh te allen tijde inzicht in de wachtrij, en kunnen ook toeristen hun dag beter plannen.

Website CitySDK

Samenwerking

Het project wordt gefinancierd vanuit Europese programma ‘The Information and Communication Technologies Policy Support Programme’, grant CIP-ICT-PSP-2011-5

Partners

Bezoek de CitySDK website voor de totale overzicht aan partners

9 februari 2021

Project Info

Startdatum 01 feb 2012
Einddatum 27 feb 2015

Contact

Onderzoeker Wouter Meys
Projectleider prof. dr. Ben Krose

Locatie

Benno Premselahuis (BPH) | Amstelcampus

Rhijnspoorplein 1

1091 GC Amsterdam

020 595 4700