Kabinet: geen nieuwe maatregelen onderwijs, maar blijf waakzaam

4 nov 2020 11:59 | Afdeling Communicatie

Tot half december blijft de situatie in het hbo in principe zoals die nu is. Maar indien nodig kunnen regionaal alsnog verdere beperkingen worden opgelegd. Het blijft dus zaak voorzichtig te zijn. Dat was de boodschap die premier Rutte gisteravond namens het kabinet bekend maakte.

Zo veel mogelijk thuiswerken

De nieuwe maatregelen hebben voorlopig geen direct effect op de onderwijs en onderzoek aan de HvA. Wel benadrukte de premier dat het belangrijk is dat iedereen zo veel mogelijk thuiswerkt. Op straat bestaat een groep uit maximaal twee personen. Tot medio januari worden alleen strikt noodzakelijke reizen naar het buitenland gemaakt en binnen Nederland blijft iedereen zo veel mogelijk thuis.

‘Let goed op elkaar’

Premier Rutte ging tijdens zijn persconferentie ook in op de soms moeilijke situatie van mensen die al langere tijd veel (alleen) thuis zijn. Hij riep iedereen op goed op elkaar te letten. ‘Een beetje aandacht en interesse kan al heel veel betekenen’. Hanneke Reuling, waarnemend bestuursvoorzitter van de HvA, sluit zich daarbij aan en doet een dringend appèl op alle HvA-ers: ‘Houd je medestudenten en collega’s goed in de gaten. Als je een tijdje weinig hoort, neem dan contact op om te vragen hoe het gaat. Let goed op jezelf en op elkaar. De situatie is verre van ideaal. Maar het (hoger) onderwijs krijgt meer ruimte van het kabinet dan sommige andere sectoren. Laten we die ruimte verstandig gebruiken. Dus: allemaal mondkapjes op, afstand houden, handen wassen, bij klachten blijf je thuis, laat je testen, enzovoort. Zodat we straks weer méér in plaats van minder ruimte krijgen.’

Meer info: