HvA-studenten Fysiotherapie opnieuw in de schijnwerpers

16 nov 2011 11:07 | Afdeling Communicatie
Twee studenten Fysiotherapie aan de Hogeschool van Amsterdam hebben in samenwerking met het OLVG een bijzondere prestatie geleverd. Er wordt een artikel van hen gepubliceerd in het oktobernummer van de BMC Musculoskeletal Disorders, onder de titel: Reliability of maximal isometric knee strength testing with modified hand-held dynamometry in patients awaiting total knee arthroplasty: useful in research and individual patient settings? A reliability study http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22040119

Deze talentvolle studenten, Yannick Lambrecht en Ian Koblbauer, ontvingen in 2010 reeds de Jacco den Dekker scriptieprijs voor dit onderzoek. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt door het Koninklijk Nederlands Genootschap Fysiotherapie (KNGF) voor de beste scriptie van alle opleidingen Fysiotherapie in Nederland. De jury gaf aan 'zeer content te zijn met het niveau en de relevantie van deze studie voor de wetenschappelijke ontwikkeling in de fysiotherapie'.

Studenten Yannick en Ian voerden het onderzoek uit van november 2009 tot februari 2010 in het OLVG in het kader van hun wetenschappelijke beroepsopdracht voor hun (Engelstalige) opleiding Fysiotherapie aan de Hogeschool van Amsterdam.