Hogeschool van Amsterdam

Aftrap Week van de Duurzaamheid AMFI

7 nov 2011 14:58 | Afdeling Communicatie
Op maandagochtend 10 uur vond de aftrap van De week van de duurzaamheid plaats in het opleidingsgebouw van het Amsterdam Fashion Institute (AMFI). AMFI, onderdeel van de HvA, organiseert van 7 tot en met 11 november De week van de Duurzaamheid. Tijdens de officiële start vanochtend, kregen studenten te horen aan welke duurzame opdrachten ze deze week zullen werken.

In een overvol klaslokaal luisteren tientallen tweede-, derde- en vierdejaarsstudenten naar het programma voor deze week, alles staat deze week in het teken van duurzaamheid. Voorvechter van duurzaamheid binnen het AMFI, Jan Piscaer, licht de opdrachten toe. De studenten hebben een drukke week voor de boeg waarbij ze in groepjes werken aan verschillende duurzame projecten. Vrijdag 11 november - op de dag van de duurzaamheid- worden de eindresultaten gepresenteerd.

Studenten bundelen duurzame krachten

De Ierse student Branding Alex Viratham, is erg enthousiast over de week van de duurzaamheid op het AMFI. "Er wordt altijd veel gepraat over duurzaamheid, maar nooit eerder konden we zelf aan echte duurzame projecten werken, nu wel." De tweedejaarsstudent keek vorig jaar toe hoe studenten uit hogere klassen aan het project werkten. Hij is blij om nu zelf aan de slag te kunnen. "Ik vind dit project zo goed, omdat we met studenten van verschillende richtingen werken. Management studenten werken samen met studenten Branding en Design. Dat is ideaal, omdat je veel kan bereiken door je krachten te bundelen, we kunnen nu samen iets creëren."

Duurzame projecten

AMFI werkt met verschillende organisaties samen om een bijdrage aan verduurzaming van de maatschappij te leveren. Deze week werken de studenten aan projecten als 'Make a forrest', 'Warme Truiendag' en een duurzaam recycle project voor basisschool Aldoende.

Make a forrest

2011 is door de Verenigde Naties uitgeroepen tot 'het jaar van het bos'. Kunstenaars, ontwerpers maar ook AMFI studenten worden door organisatie Make a Forrest opgeroepen om een bos van kunstmatige bomen te maken. Deze week leveren AMFI studenten hun bijdrage door bomen te maken.

Warme Truiendag

Tijdens Warme Truiendag op 12 februari, zet iedereen de verwarming één graad lager en trekt men een extra trui aan. Per graad wordt 7% energie bespaard en dus ook 7% CO2 uitstoot voorkomen. AMFI studenten werken deze week aan ontwerpen voor een warme trui en presenteren vrijdag 11 november het eindresultaat.

Geveldoek basisschool Aldoende

AMFI-studenten hebben in samenwerking met basisschool Aldoende het geveldoek "Samen bouwen aan een duurzame buurt" ontworpen. Basisschool Aldoende is naast de Amstelcampus gelegen en werkt hierdoor samen met de HvA. Het geveldoek moet duurzaam hergebruikt worden, AMFI-studenten is gevraagd om van dit doek bijvoorbeeld etuis voor de scholieren te maken.