Hogeschool van Amsterdam

Centre for Applied Research on Business and Economics

WINNAARS DEM VOORRONDE RESEARCH AWARD BEKEND!

13 jun 2014 00:00 | CAREM

Ook dit jaar heeft DEM twee winnende onderzoeksvoorstellen om straks in september mee te doen in de halve finale van de HvA Research Award.

Een teaminzending van docent-onderzoekers Peter Horsselenberg en Michiel de Nooij over de Dam-tot-Dam loop, en 4 e jaars student FSM Marco Koevoets over de marktpotentie van kredietunies, waren de gelukkige winnaars van de DEM voorronde. Zij werden uit in totaal acht inzendingen gekozen door een kritische jury met vertegenwoordigers uit het onderwijs, het onderzoek en het bedrijfsleven.

Kandidaten mochten op 12 juni hun voorstellen precies binnen 4 minuten presenteren. Onder leiding van juryvoorzitter lector Willem van Winden, ging de jury na afloop een half uur in beraad waarna de winnaars bekend werden gemaakt. De jury was unaniem over het onderzoeksvoorstel Imago en maatschappelijke impact van de Dam tot Damloop : "Dit onderzoekt laat zien wat een dergelijk evenement voor de stad Amsterdam oplevert en is daarom zeer relevant voor het stadsbelang. De onderzoekers gebruikten een gedegen methode, en hebben veel studenten hiervoor ingezet die geleerd hebben interviews te houden en te verwerken. De presentatie was uitermate enthousiast en aansprekend."

Over Marco's voorstel Marktpotentie voor kredietunies was de jury eveneens lovend: "Zijn voorstel onderzoekt de ruimte die kredietunies hebben om binnen het wettelijk kader te kunnen uitgroeien tot een volwaardige alternatieve financieringsbron. Een kredietunie is een innovatieve manier van financiering en momenteel bijzonder relevant, omdat banken steeds minder geneigd zijn om krediet te verlenen aan MKB's. Er is weinig bekend over dit onderwerp en Marco heeft dit zeer helder en to-the-point gepresenteerd."

De Research Award is een jaarlijkse wedstrijd voor alle HvA'ers - studenten en docenten - die onderzoek doen. De winnaars zullen het in september opnemen tegen de winnaars uit andere domeinen en hopelijk doordringen tot de finale op 9 oktober in het Kohnstammhuis.