Hogeschool van Amsterdam

Urban Technology

Urban Technology op We make the City

Lectoren en onderzoekers van de HvA spreken over stedelijke vraagstukken

4 jun 2019 14:27 | Urban Technology

We Make the City is een festival over grootstedelijke vraagstukken en oplossingen. Onderzoekers, docenten en studenten van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) verrijken het festival met keynote speeches, workshops en exposities en geven daarin hun visie: hoe maken we steden duurzaam, leefbaar, klimaatbestendig en veilig? Een overzicht van de sessies van onderzoeksprogramma Urban Technology van de HvA.

WeMakeThe.City, the festival that makes cities better

18 juni 9:30 – 16:30 - Urban conference Getting Around Smart

Hoe moet de publieke laadinfrastructuur eruitzien? Hoe worden laadpalen het meest effectief gebruikt en hoe kunnen we het financieren? Lector Robert van den Hoed (Energie en Innovatie) en onderzoekers van onderzoeksprogramma Urban Technology delen de resultaten van 5 jaar onderzoek (project Intelligente Datagedreven Optimalisatie van Laadinfrastructuur: IDO-laad) naar e-mobility en verrijkt de kennis van professionals met concrete instrumenten voor het ontwikkelen van de publieke laadinfrastructuur.

Locatie: CIRCL, Gustav Mahlerplein 1B, 1082 MS Amsterdam

Meer informatie en aanmelden

18 juni 13:00 tot 18:00 - Symposium voor een hittebestendige stad

De gevolgen van klimaatverandering zijn voelbaar. Hitte is een steeds groter probleem in de stad. Door klimaatverandering en toegenomen verstedelijking is het belangrijk om hier bij de inrichting van de stad rekening mee te houden. Lector Jeroen Kluck (Water in en om de stad) en onderzoekers van de HvA en AMS vertellen over hun onderzoek naar de hittebestendige stad. Ze gaan in op het gebruik van hittekaarten, maatregelen en richtlijnen. In de workshops kun je hiermee zelf aan de slag. Deelnemers kunnen ook mee naar buiten voor een Thermal Walk rondom het Marine terrein.

Locatie: Amsterdam Institute for Advanced Metropolitan Solutions, Kattenburgerstraat 5, Amsterdam

Meer informatie en aanmelden

18 juni 9:30 – 16:30 - Beyond the Inner Circl

Metropolian Conference

Collectief duurzaam bouwen aan een metropool zonder afval

Amsterdam moet in 2050 een circulaire stad zijn, waarin afval niet bestaat en de stad een bron is van waardevolle grondstoffen. Maar wat is hype en hoe maken we echt een stap vooruit? Van technische hoogstandjes tot de financiering; hoor op deze dag alles over de kansen en knelpunten voor een effectiever grondstoffengebruik in de stad. Hoe maken we de circulaire stad van iedereen? Onderwerp is oa gebiedsontwikkeling en onroerend goed. Tijdens een kampvuursessie spreekt lector Bouwtransformatie Frank Suurenbroek (HvA) over zijn visie op het ontwikkelen van achterstandswijken tot toekomstbestendige, duurzame en leefbare gebieden en hoe de bewoners daarbij te betrekken zijn.

Locatie: CIRCL, Gustav Mahlerplein 1B, 1082 MS Amsterdam

Meer informatie en aanmelden

Dinsdag 18 juni - 21 juni - RECURF-UP!

Expositie van textiel naar design

Steeds meer textiel belandt bij het afval. Deze expositie laat zien hoe oud textiel gebruikt kan worden in aantrekkelijke interieurproducten. Tijdens een onderzoeksproject van de Hogeschool van Amsterdam is oud textiel gecombineerd met biobased kunststoffen, dit zijn stoffen op natuurlijke basis. Zo ontstond een nieuw materiaal dat zich goed leent voor het maken van interieurproducten. Het materiaal heeft een unieke 'look and feel': van glad tot ruw, van glanzend tot mat, van flexibel tot stijf. Ontwerpers hebben innovatieve digitale productietechnieken gebruikt en zijn gekomen tot aansprekende producten die te zien zijn op deze expo.

Locatie: CIRCL, Gustav Mahlerplein 1B, 1082 MS Amsterdam

20 juni 09.30 - 16.30 uur - Conferentie Green Logistics

Impact en uitdagingen van de logistieke sector in Metropoolregio Amsterdam

Met de haven van Amsterdam, de Zaanse industrie, de luchthaven Schiphol en de Greenport Aalsmeer heeft de Metropoolregio Amsterdam een trotse industriële en logistieke geschiedenis. De jarenlange verbinding met de hele wereld heeft de metropool gevormd. Dit biedt veel kansen, maar succes heeft ook een keerzijde: overlast voor bewoners en milieu, congestie in de lucht, weg, spoor en water. Het is tijd voor slimmer en schoner vervoer om zo de metropool te versterken. Daarom nemen wij de sector onder de loep, van mainport-logistiek tot urban- en city-logistics. Met Lector Dick van Damme (Logistiek) bij onderzoeksprogramma Urban Technology, HvA, als keynote speaker.

Locatie: RAI Hal 4

Meer informatie en aanmelden

21 juni 13:30 – 17:30 - AfestiVal

Een festival over circulaire economie

Amsterdam heeft de ambitie in 2030 de helft minder grondstoffen te gebruiken en in 2050 volledig circulair te zijn. Op AfestiVal inspireren circulaire koplopers, zoals lector Circulair Ontwerpen en Ondernemen Inge Oskam, de bezoekers: hoe maken we ons afval geschikt voor hergebruik?

Locatie: C-Bèta in Hoofddorp, aan de rand van Park 20l20

Meer informatie volgt