Hogeschool van Amsterdam

Lectoraat Play and Civic Media host succesvol CHI PLAY 2017

9 nov 2017 16:04 | Kenniscentrum Digitale Media en Creatieve Industrie (CREATE-IT)

Onderzoekers en professionals van over de hele wereld bezochten van 15 t/m 18 oktober de internationale conferentie op het gebied van spel, games en human-computerinteractie (HCI). Na de vorige edities in Toronto, Londen en Austin was het een uitzonderlijk jaar voor CHI PLAY met een record aantal deelnemers in Amsterdam.

“Omdat de Nederlandse gamedesign-gemeenschap bekend staat als innovatief, hadden we bedacht om in samenwerking met de Dutch Game Garden 25 excellente voorbeelden te presenteren in een ‘exhibition’ - de eerste in zijn soort binnen CHI PLAY”, aldus Monique van Reijen van het lectoraat Play & Civic Media. De bijdrage van de HvA was van fundamenteel belang bij het opzetten hiervan, met name met de hardware die door de Service Desk en de Minor Game Design van CMD werd verzorgd. HvA studenten hielpen mee bij het opzetten van de expo en kregen de kans om te netwerken met lokale en internationale gameontwerpers of namen deel aan de workshops.

De volgende CHI PLAY 2018 vindt plaats in Melbourne, Australië. De Australische organisatoren gaven aan onze succesvolle aanpak als voorbeeld te nemen. Studenten die zich opgeven, maken volgend jaar kans op een gratis bezoek aan CHI PLAY Australië.